El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

"Disseny de Merda", la nova revista elaborada pels alumnes de l'EASD Alcoi

Presentació de la revista, aquest 16 d'octubre a les instal·lacions de l'EASD Alcoi.

19 Alumnes ja es troben treballant el la sèptima entrega de la revista, que portarà com a títol 'El que no es conta'.

"Conec a algú que ho fa per la meitat" o "Perdona, no et puc pagar però obtindràs molta visualització", són frases que tot estudiant de disseny haurà d'escoltar alguna volta en la seua vida. Aquests missatges, i altres, estan recollits en la portada de la revista Signe, elaborada anualment pels alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi, i que ha dedicat la seua sexta entrega a dignificar la tasca del disseny. "Disseny de merda", el nom de la publicació, ho diu tot.

El sext número de Signe s'ha presentat en societat aquest 16 d'octubre a les instal·lacions de l'Escola, a càrrec dels responsables del projecte i davant d'un nodrit nombre d'alumnes i curiosos. La revista és fruit del treball realitzat a l'optativa homònima, on participen els alumnes de 4° curs de Disseny gràfic. Àlex Llopis, un dels alumnes responsables del projecte, parla del component "experimental" que presenta la revista enguany, molt visual, i concebuda com un resum del tot el que passa durant l'any acadèmic a l'escola. No cal més que conéixer el leit-motiv i veure la portada per a adonar-se del caràcter iconoclasta de la publicació. 'Disseny de merda', va néixer fruit d'una pluja d'idees inicial, on es van plantejar altres conceptes a relacionar amb el disseny com ara la dona, la tecnologia, les drogues o el fenomen migratori. Llopis ha fet menció en to jocós a les hipotètiques reticències que podria tenir la direcció del centre envers el títol escollit; cap impediment hi hagué finalment, ja que tal com ell recorda, els alumnes disposen de total "autonomia i llibertat" per tal d'abordar la tasca.

Aquest sisé exemplar disposa de 170 pàgines (s'ha hagut de reduir el plantejament inicial en 60 pàgines) dividides en 6 seccions de temàtiques específiques i una d'aspecte genèric. Al seu interior es recullen entrevistes, reportatges i altres continguts, on tenen cabuda figures reconegudes com Pepe Gimeno o Josep Sou. Les tipografies escollides són de caràcter lliure, "per tal d'economitzar" emfatitza Llopis, i el format de pàgina és de 195x155, diferent del d'altres anys, i amb el qual s'ha volgut donar a Signe un format propi de revista.

19 Alumnes ja es troben treballant en la sèptima entrega de la revista, que portarà com a títol 'El que no es conta'. María Castelló, docent a l'EASD i una de les coordinadores del projecte, ha fet extensiva la participació a tot l'alumnat de l'escola.

Número 6 de la revista Signe

Història de la revista Signe

Signe va nàixer l'any 2012 com una ferramenta per donar ressò als premis Paco Monllor, als millors projectes finals de l'escola. A poc a poc el projecte es va anar engrandint, com per exemple amb el segon número, titulat 'Dissenyar en temps de crisi'. Rafa Calbo, l'altre dels coordinadors de la revista, ha fet aquest succint repàs històric en roda de premsa, al·ludint també al tercer número, per a la qual es va utilitzar tipografia de plom per a elaborar la portada. El quart número, 'Açò es meneja', va comptar amb impressió lenticular per a la portada; un intent per "dignificar" aquesta forma d'impressió, ha recordat Calbo. La peculiaritat de la quinta entrega foren els 5 dissenys diferents que es van contemplar per a la portada.