El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Divendres 16 de març acaba el termini per optar a una vivenda social a Alcoi

Les sol·licituds es poden presentar al Departament d'Habitatge (C/ Sant Llorenç, 2- 1a planta)

I tu, pots optar a aquests habitatges? Ací et mostrem alguns dels requisits. La regidora, Maria Baca, sosté que aquestes vivendes només "han de ser un recurs per eixir d'una mala situació". El termini per aconseguir aquestes vivendes finalitza el 16 de març i les sol·licituds es poden presentar al Departament d'Habitatge (C/ Sant Llorenç, 2- 1a planta) de 10 a 14 h

Últims dies per aconseguir una vivenda municipal social a Alcoi. Segons ha informat la regidora de Vivenda, Maria Baca, són 4 habitatges els que s'han posat a disposició d'aquelles famílies que complisquen alguns requisits. En el BOP estan publicades les bases completes, com es pot llegir a la notícia que va publicar aquest mitjà de comunicació. Cal destacar que el termini per aconseguir aquestes vivendes finalitza el divendres 16 de març. Les sol·licituds es poden presentar al Departament d'Habitatge (C/ Sant Llorenç, 2- 1a planta) de 10 a 14 h.

I tu, pots optar a aquestes vivendes? Ací et mostrem alguns dels requisits. La unitat familiar ha d'estar formada per dos o més membres. Han de tenir ingressos estables com treballadors per compte propi, persones que reben una prestació social contributiva i, a més, cal acreditar que els ingressos obtinguts a 2017 estiguen entre 7.455,14 o 14.910,28 euros. Una de les excepcions d'aquesta borsa és que les persones majors de 55 anys tinguen un subsidi o una pensió no contributiva (ingressos anuals: 5.112 i 5.164,60 euros).

Maria Baca sosté que aquestes vivendes només "han de ser un recurs per eixir d'una mala situació". Altres dels requisits són no ser titular de cap altre habitatge, no haver renunciat a l'oferta laboral d'un Pla d'Ocupació, no haver ocupat il·legalment un habitatge i no haver sigut beneficiari en els últims cinc anys d'un habitatge públic a Alcoi o a la província d'Alacant.

No es podrà entrar en la borsa de les vivendes socials en cas de no estar al corrent de les obligacions amb l'Ajuntament. També cal posseir la nacionalitat espanyola, la d'algun dels estats membres de la UE o la residència legal i permanent a Espanya. Altre dels requisits és estar inscrit en el padró municipal amb, almenys, 5 anys d'antiguitat.

Des del Departament de Vivenda també adverteixen que la renúncia a l'adjudicació d'un habitatge, significarà l'exclusió de la llista. A més, el procés d'adjudicació es basarà en un criteri econòmic i en un criteri de tipologia familiar.