El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Diverses associacions d’Alcoi ajudaran a decidir les prioritats en el Pla d’Accessibilitat

Reunió del Pla d'Accessibilitat a l'Àgora / Ajuntament

Ací pots consultar les futures obres d’accessibilitat a Alcoi, tant les que estan al pla com les que no.

L’Ajuntament d’Alcoi ha elaborat 400 fitxes d’actuacions a realitzar a atots els carrers d’Alcoi. Ara, algunes entitats col·laboraran en la priorització d’actuacions.

El Pla d’Accessibilitat s’ha ampliat a tots els carrers de la ciutat. El document, no només parla de carrers, estableix quatre eixos d’actuació: via pública que inclou els parcs, edificis públics, transport i comunicació. Des de l’Ajuntament, el personal tècnic establirà les prioritats seguint un criteri tècnic, no obstant les entitats tindran veu en aquesta priorització i podran ajudar a decidir en què invertir la partida de 500.000 euros que cada any té l’Ajuntament específicament per al Pla d’Accessibilitat.


Desprès d’alguns tràmits i reunions, les entitats traslladaran a l’Ajuntament les seues propostes després d’analitzar les 400 fitxes.


Aquest mètode de participació s’ha donat a conèixer l’Àgora. Ha acollit una reunió entre el vicealcalde, Jordi Martínez, la regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán, tècnics municipals, l’equip d’arquitectes que han dut a terme el Pla d’Accessibilitat d’Alcoi, amb representants dels grups polítics de l’Ajuntament, Associacions Veïnals, Centres de Gent Gran, Aules de Majors, i diverses organitzacions que agrupen persones amb diversitat funcional.


ARAMULTIMÈDIA ja informarem de les futures obres d’accessibilitat a Alcoi, tant les que estan al pla com les que no.


Cal destacar que totes les obres que realitza l'Ajuntament obliguen a les empreses adjudicatàries a l'aplicació de la Llei d'Accessibilitat i a més es treballa per aplicar mesures d'accessibilitat en els serveis municipals, com la versió web accessible, en els museus i plaques turístiques de la ciutat, la retransmissió del Ple en la llengua de signes, permeten que Alcoi siga un lloc que pensa en tota la ciutadania independentment de la seua situació funcional.


El vicealcalde, Jordi Martínez, apunta que “som el govern que més ha treballat per millorar l'accessibilitat en aquesta ciutat, ja que, estem convençuts de la importància de tindre un Alcoi adaptat a totes les persones. L’accessibilitat en la nostra ciutat és fonamental per a nosaltres en tots els àmbits, i volem que les entitats i tots els seus associats, participen i ajuden en la priorització de les actuacions”.