El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Doña Amalia ens obri sa casa

Consulta ací tota la programació per a la Setmana Modernista, que comença aquesta mateixa vesprada a les 19 hores. 

Comença la setmana modernista amb la destapada del cartell i la inauguració de l'exposició en la casa de Doña Amalia. Serà aquesta vesprada 16 de setembre a partir de les 19 hores. Des d'ARAMULTIMÈDIA et recordem els actes principals i et facilitem el programa complet. 

Fem ja un viatge al passat per viure una setmana de començaments de segle. Ja comença a vore's la decoració a alguns comerços, i aquesta mateixa vesprada comença tot amb la destapada del cartell i la inauguració de l''exposició a la casa de Doña Amalia. El gros de l'activitat és el cap de setmana, però hi ha moltes activitats abans. Tallers de barrets i tocats, conferències sobre l'època, presentació de llibres i poemaris, projeccions de cinema... hi ha propostes per a tots els gustos. Hi haurà teatre amb Tito Titot o el col·legi Arnauda; gastronomia amb la ruta del Vermut o el tast al mercat de Sant Roc; o exposicions especials aquesta setmana, com una sobre la indústria del paper a la Capella de l'Antic Asil, o la de la Fundació Mutua Levante. A Açò cal sumar diferents rutes: a la casa de Doña Amalia, guiada al cementiri, pels carrers modernistes de la ciutat o la teatralitzada.

Un aparador modernista
Divendres 20 de setembre tenim les primeres activitats d'ambientació, amb una concentració a les 19 hores al carrer de Sant Tomás. Es rebrà a una representació de la corporació municipal que anirà fins a la casa de Doña Amalia per a convidar-la com a amfitriona de la fira. Tornaran a la plaça Espanya on està previst que a les 19,30 es llisca el pregó, a càrrec del periodista de la SER Aimar Bretos. Per acabar la festa hi haurà cercavila i balls

Dissabte 21 s'inaugurarà la Fira Modernista a la Glorieta, una mostra del turisme i les tradicions de la zona. Enguany tondrà lloc la primera exhibició Steampunk, una estètica basada en una altra línia temporal on el vapor és la força principal. A la Glorieta hi haurà balls i música, fins a les 11,30 quan tindrà lloc la manifestació en contra del sistema de reclutament dels quintos per a la guerra del Marroc. Després més balls, teatre i un pícnic modernista. A la vesprada, AECC ha organitzat un concurs d'indumentària modernista, i l'Associació de Sant Jordi recrearà la Cucafera, acte fester actualment desaparegut. 

L'últim dia, diumenge, es recrearà una cursa pedestre, i una reunió de bicicletes d'època. Però tot açò és tan sols una xicoteta part de totes les activitats previstes al llarg de tota aquesta setmana, en la que Alcoi viatja un segle al passat. Pots descarregar-te la programació completa clicant ací

 

Cotxes antics que ja es poden vore al centre d'Alcoi