El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Doña Amalia i la figura del mestre, protagonistes de la Fira Modernista 2019

Pensaves que ja s'havia acabat la Fira Modernista? Quedava l'últim acte, el sopar on es desvetla la imatge de la pròxima edició, i on es reconeix a les entitats que han aportat a la Fira, que en aquesta edició sumen més de 30. 

Alcoi ha tancat una segona i exitosa Fira Modernista amb un sopar a l'Hotel Sercotel, on s'ha desvelat quin serà el personatge i la imatge central de l'edició de la Fira per al 2019. La regidora de turisme Lorena Zamorano explica que amb Doña Amalia volen destacar el punt de vista femení i la classe obrera, "la docència i l'educació, lloar al mestre i la història de les escoles en la nostra ciutat".

Perquè la Fira Modernista també serveix per a posar en la ment dels alcoians noms importants de la nostra terra, com ha passat amb l'escultor Ridaura, que pocs coneixien, fins i tot la regidora s'ha inclòs en aquest grup, i ara no hi ha ningú que no conega el seu nom.

Un moment del lliurament de reconeixements.

Vora 300 persones han participat en aquest sopar en el qual es presenta la imatge de la Fira per al 2019, i on també, des de la regidoria de turisme lliuren un reconeixement a aquelles entitats i associacions que han participat d'una manera o altra en la Fira. I havia representants de més de 30 associacions i entitats locals, com ara el Grup de Danses Carrascal, els Bombers de la Muntanya, l'Associació de Sant Jordi, l'Associació d'Amics del Modernisme, les mestresses de casa Lucentum, els Samarites, Licores Sinc, Mutua de Levante, MUBOMA, o Casa Tiimoteo.

L'alcalde d'Alcoi Toni francés assegura que ja és un esdeveniment que fa "que Alcoi es projecte fora de les nostres fronteres". I diu que l'alcalde de Terrassa, qui fora pregoner de la Fira d'enguany, es va quedar sorprès per a la participació del poble que, segons va assegurar, Terrassa va tardar una dècada a aconseguir.

 


El cartell de la pròxima edició, així com el fantàstic vídeo resum de l'edició d'enguany, han sigut obra de l'empresa local Cubicat.