El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Docència en linia en La Salle: Esforç i adaptació amb recompensa

Una sessió de les classes virtuals de La Salle
  • L'ús d'aquesta tecnologia ha millorat amb el pas de les setmanes, sobretot pel que fa a l'adaptació d'una nova manera de fer classes. Ara ja els professors i els alumnes es veuen per la tauleta, interactuen i pràcticament fan classe

Seguir el curs acadèmic amb garanties, especialment per als cursos superiors, s'ha convertit en un autèntic repte per als centres educatius per a l'alumnat. Un dels exemples d'adaptació exitosa amb millors resultats l'hem trobat al col.legi La Salle d'Alcoi.

La Salle a Casa. O el que és el mateix, com aconseguir que no s'interrompa o que no baixa la qualitat de la docència en temps de confinament per la Covid19. En aquest col.legi d'Alcoi han estat molt ràpids al respecte, i han adaptat les seues TIC per a adaptar a les necessitats una plataforma de què ja disposaven.

Tal com ens conta Letícia Rodrigo, cap d'estudis de La Salle, "en el moment en què vam conéixer que les coses es posaven difícils, vam actuar i el nostre departament de TIC va adaptar la plataforma que ja existia 'SALLENET', creant un apartat anomenat La Salle a Casa".

 

Es tracta d'una ferramenta docent importantíssima per a l'alumnat, sobretot per als de 5 i 6, i als de Secundària. Per als més menuts també funciona molt bé però per a potenciar la lectura o proposar xicotets vídeos tutorials. On sí que és fonamenta és en els més majors, molts d'ells s'hauran d'enfrontar enguany a la prova d'accés a la Universitat.

Ús diari i complet

El professorat i l'alumnat mantenen contacte diari, perquè tots disposen d'una tauleta electrònica i completen sessions docents i també activitats de l'estil 'repte' com ara les Olimpíades de Setmana Santa que ha tingut molt d'èxit.

L'ús d'aquesta tecnologia ha millorat amb el pas de les setmanes, sobretot pel que fa a l'adaptació d'una nova manera de fer classes. Ara ja els professors i els alumnes es veuen per la tauleta, interactuen i pràcticament fan classe.

Per al professorat també ha estat molt interessant la iniciativa, perquè han pogut fer claustres i accions de planificació a distància.

Segons Leticia Rodrigo, "aquesta experiència ens ha ensenyat molt, perquè ens obliga a replantejar d'alguna manera l'Educació, que ha de ser més participativa i fent ús de la Tecnologia".