El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dol en les institucions per la mort de Lionel Grau

Divendres 2 de setembre, a les 12 hores a Sant Maure i Sant Francesc, tindrà lloc la missa de soterrament
La missa tindrà lloc divendres 2 de setembre, a les 12 hores, en Sant Maure i sant Francesc

Aquest divendres a les 12 hores, a Sant Maure i Sant Francesc, tindrà lloc la missa d'acomiadament de Lionel Grau. La notícia arribava el primer dia de setembre i va ser el tema més comentat del dia. En internet se succeïen els elogis i mostres de condol. També les diferents institucions mostraven el seu condol. L'Ajuntament d'Alcoi el defineix com el "mecenes alcoià", i des de la conselleria d'economia valoren l'empremta que ha deixat. També la Cambra de Comerç d'Alcoi recorda a l'empresari i lamenta la pèrdua.

Comencen a arribar les mostres de condol institucionals per la mort aquest dijous 1 de setembre de Lionel Grau a Alcoi. I és que la seua empremta ha quedat molt gravada en la ciutat.

La conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha manifestat el seu dol per la mort de l'empresari. El conseller Rafa Climent assegura que "ha sigut durant tota la vida un exemple d'entrega empresarial, generador de riquesa i llocs de faena a les comarques de l'alcoià i el Comtat, i que deixa una gran empremta social a la seua ciutat". Des de conselleria destaquen el seu mecenatge i patrocini d'equips esportius, així com una coneguda faceta social.

Des de l'Ajuntament d'Alcoi, l'alcalde Toni Francés assegura que "ens ha deixat una persona única, difícil de repetir, un alcoià implicat en la seua ciutat, conegut i reconegut per moltes coses però, especialment, estimat per molts alcoians i entitats de la ciutat que sempre destacaven de Lionel que «amb ell, sempre es podia contar".

El consistori destaca, no sols la figura empresarial de León Grau, sinó també la implicació social que tenia, col·laborador de diverses entitats socials. A més, asseguren que "la pèrdua de Grau també ha sigut un cop per l'esport alcoià. L'empresari era un puntal importantíssim, ja que sempre estava al costat de nombroses entitats esportives exercint un important mecenatge però, també, participant activament en clubs com el CD Alcoyano o l'Enrile PAS Alcoy". Ofereixen el seu suport a família, companys, amics i treballadors en aquests moments dolorosos per la mort de l'empresari i mecenes alcoià.

Des de la Cambra de Comerç també han emés un comunicat lamentant aquesta pèrdua. Recorden que l'any 2010 feren un homenatge a Lionel Grau per reconèixer públicament la seua tasca, i li atorgaren el premi a la Trajectòria Empresarial. Segons explica la secretària general de la cambra de comerç d'Alcoi, Ana Moltó, "un guardó, sense dubte, insuficient per a tan gran i desinteressada aportació vital i laboral a la nostra ciutat". Ana Moltó recorda a més que Lionel Grau ha estat present, mitjançant les seues empreses, en els plenaris de la cambra de comerç en els últims 20 anys, per tal "d'aportar el seu coneixement, experiència i idees innovadores al col·lectiu industrial alcoià".

La missa tindrà lloc divendres 2 de setembre, a les 12 hores, en Sant Maure i sant Francesc.