El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dollterapia per a millorar la qualitat de vida dels malalts d’Alzheimer

La teràpia amb nines és una alternativa no farmacològica amb diversos beneficis emocionals i funcionals.

Els malalts d'Alzheimer poden, amb la Dollterapia, reduir l'ansietat i l'agitació, a banda de reforçar la memòria, la mobilitat i la salut física. La teràpia tracta d'utilitzar nines, concretament unes d’ací, fetes a Onil, de manera simbòlica, amb l'objectiu de modificar i calmar l'estat emocional del pacient. Amb aquesta teràpia el malalt, tant d'Alzheimer com malalts d'altre tipus de demència, relaciona la nina amb impulsos innats pel que el sentiment d'afecció augmenta i fa que hi haja una millora en la comunicació i interacció amb altres persones, això és arran d'un augment de l'activitat, tant mental com motriu.

Aquest tipus de teràpies s'estan duent a terme per l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Salamanca amb la motivació de proporcionar a tots els pacients una alternativa no farmacològica per a conviure dia a dia amb aquesta malaltia. Des d'Onil, l'empresa joguetera Muñecas Antonio Juan, s'ha implicat en aquesta causa cedint diverses nines per a la realització d'aquesta teràpia. Les nines més utilitzades són les nines “Bebé” pel seu gran paregut a un nadó i que fa que el fet que els pacients els tinguen en braços genere un vincle emocional, a més dels beneficis funcionals que reben amb activitats com vestir o desvestir la nina.

Des de Muñecas Antonio Juan expliquen que tots els anys realitzen donacions a associacions de tot tipus, però que la iniciativa de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Salamanca els va commoure. En paraules de Darío Juan, portaveu de l'empresa, afirma que "som molts conscients de la importància del joc en el desenvolupament de les persones i dels múltiples beneficis que les nines aporten pel que fa al coneixement, amor, autoestima, comunicació”. Darío Juan conclou dient que “és realment emocionant."