El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

‘Dona Castelluda, Dona volguda’, la campanya de l'Ajuntament de Castalla pel 8 de Març

Campanya Dia de la Dona / Aj. Castalla

Centres educatius i distints col.lectius també participen en esta semana 

 

Castalla celebra la Setmana de la Dóna amb variades i reivindicatives activitats. Amb el lema ‘Dona Castelluda, Dona volguda’, la Regidoria de Benestar Social ha centrat les activitats en la importància de comunicar en públic i visibilitzar referents femenins locals. Totes les activitats s'han dissenyat pensant en la situació derivada de la Covid-19.

La campanya ‘Dona Castelluda, Dona volguda’ es durà a terme a través de les xarxes socials municipals entre el dia 8 i el 13 de març. La regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno, ha detallat que “hem retratat a sis dones de distintes edats de la nostra localitat, algunes amb una important trajectòria a l’esquena, altres que estan realitzant labors molt importants i altres amb un llarg camí per recórrer, que representen a totes les dones de Castalla”.


A més, el dilluns 8 de març es realitzarà el taller ‘Entrellaçades per la sororitat’, impartit en el CEIP Rico Sapena. Segons ha explicat la Coordinadora de l’Àrea de Serveis Socials, Mónica Martínez, “l’activitat compta amb la col·laboració de Creu Roja i es basa en una dinàmica dirigida a l’alumnat de cinqué i sisé de primària. Amb ells confeccionarem un mural que s’exposarà en un edifici del col·legi”.


Així mateix, el 9 de març, el Consistori durà a terme una entrega gratuïta de detalls al carrer com polseres, xapes i altres materials, aprofitant que els dimarts és el dia de mercat municipal, per a tota la població.


Finalment, el 10 de març serà el torn de la xarrada-taller ‘Dona i comunicació’ impartida per l’escriptora i actriu Coral Pastor, que ha desenvolupat el programa ‘Sense por a parlar en públic’, en l’Espai Jove a les 18:30 hores. L’objectiu de la sessió és demostrar que el resultat de les nostres interaccions és directament proporcional a la nostra capacitat de comunicar.


Maite Gimeno ha explicat que “tenim la intenció que la població de Castalla tinga accés a les diferents propostes que hem preparat per a conscienciar sobre les desigualtats de gènere i la importància de la igualtat”.