El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fes-te donant sang fins a la medul·la. Nova marató solidària a la nostra ciutat

La titular de Salut Pública de l'Ajuntament d'Alcoi, Aroa Mira, en companyia de la representant del Centre de transfusió d'Alacant.

Per a ser donant de sang s'ha de pesar més de 50 kg, tenir entre 18 i 65 anys, i gaudir de bona salut. En el cas de les donacions de medul·la l'edat màxima és de 40 anys.

Es tracta de la 14° marató solidària de donacions de sang i medul·la que acull la nostra ciutat. Enguany serà a la Sala Àgora el dissabte 6 d'octubre en horari de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h.

El departament de sanitat d'Alcoi compta amb la col·laboració del Centre de transfusió d'Alacant per a dur endavant la marató. La responsable de promoció del centre, Paca Ferrer, destaca el caràcter solidari dels veïns de la ciutat. "Organitzem campanyes de donació setmanalment en Alcoi, de fet, és la ciutat de la província a la qual més freqüentment acudim", assegura Ferrer, qui d'altra banda apunta un canvi de tendència en l'ús de les donacions. "Se segueix requerint sang en les intervencions quirúrgiques o en els parts, però d'un temps a aquesta part la necessitat de donants es fa notar més en les unitats oncològiques dels hospitals"; la raó, puntualitza Ferrer, són els "agressius tractaments de quimioteràpia" a què són sotmesos els malalts de càncer, molt d'ells necessitats de transfusions setmanals.

Donacions de medul·la

A causa de les particularitats de l'extracció de medul·la, aquesta no es podrà realitzar el dia de la marató; els donants simplement adquiriran el compromís fer-ho posteriorment. El que sí que hauran de fer és sotmetre's a una extracció per tal d'esbrinar si la seua medul·la és adient per a la donació. Una vegada hagen estat autoritzats a donar, les seues dades entraran a formar part del registre espanyol de donants de medul·la òssia (REDMO), que a la vegada està connectat al registre internacional.