El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Donen per controlat l'incendi forestal de Gamellons

L'incendi "ha quedat estabilitzat a les 19.34 hores.
  • Un accident de trànsit en el camí de Gamellons ha ocasionat un incendi que ha afectat terreny forestal.
  • Al llarg de la vesprada han estat treballant bombers de Xàtiva, Ontinyent, bombers voluntaris de Vallada, brigades de la Diputació i mitjans aeris.

L'incendi "ha quedat estabilitzat a les 19.34 hores del dilluns i controlat a les 25.25 hores. Al llarg de la vesprada han estat treballant bombers de Xàtiva, Ontinyent, bombers voluntaris de Vallada, brigades de la Diputació i mitjans aeris", apunten des del Consorci de Bombers.

Un accident de trànsit en el camí de Gamellons ha ocasionat un incendi que ha afectat terreny forestal. Davant la perillosa situació, s'han mobilitzat mitjans aeris, 6 unitats de bombers forestals, una d'aquestes helitransportada, 5 autobombes, un agent mediambiental i una unitat de prevenció.

Segons han informat des del Consorci de Bombers de València en l'últim comunicat, l'incendi "va quedar estabilitzat a les 19.34 hores del dilluns. Al llarg de la vesprada van estar treballant bombers de Xàtiva, Ontinyent, bombers voluntaris de Vallada, brigades de la Diputació i mitjans aeris". A les 23.25 hores de la nit del dilluns des d'Emergències de la Generalitat Valenciana comunicaven que la situació de l'incendi era controlada.

Pel que fa a les fases d'un incendi, aquestes són les següents:

  • ACTIU - El foc es propaga activament i pot créixer lliurement. Els mitjans treballen per extingir-lo.
  • ESTABILITZAT - Sense arribar a estar controlat evoluciona dins de les línies de control establertes segons les previsions i labors d'extinció conduents al seu control.
  • CONTROLAT - És quan s'ha aconseguit aïllar i detenir el seu avanç i propagació dins de les línies de control.
  • EXTINGIT - Situació posterior a la d'incendi controlat, en la qual ja no existeixen materials en ignició en el perímetre de l'incendi i no es preveu que puga reiniciar-se.

Sayo Gandia, regidora de Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Ontinyent, ha explicat que "afortunadament dues voluntàries del programa Ontinyent contra el foc han atés ràpidament els joves del vehicle i han donat part al 112GVA. La ràpida actuació de les voluntàries ha evitat una possible desgràcia".