El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dones desocupades dissenyaran rutes turístiques accessibles a la Font Roja gràcies a l'Associació Babilón

Imatge d'Indigo circular

Babilón preten impulsar un nou model de turisme molt més sostenible i respectuós amb el medi ambient

L'Associació Babilon d'Ibi, que ajuda a la reinserció laboral a distintes parts del territori, ha encetat el projecte Índigo Circular. Aquest és un projecte de formació dirigit a capacitar dones desocupades i amb risc d'exclusió social. El projecte finalitzarà a febrer de 2021 i vol aconseguir que aquestes dones dissenyen i gestionen rutes turístiques accessibles en espais com la Font Roja. A banda del Parc Natural de les nostres comarques, també desenvoluparan la seua activitat a les Salines de Santa Pola i a algunes parts d'Almeria.

El projecte formatiu ha començat amb un itinerari d'inserció, agents de turisme sostenible i accessible, i el disseny d'itineraris i rutes accessibles. L'Associació Babilón col·labora amb el projecte desenvolupant les accions formatives del mateix en la zona d'Alacant. D'aquesta manera, dones d'Almeria i Alacant es formaran de manera simultània en els pròxims mesos, a través de formació en línia i pràctiques presencials en entorns naturals. Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica, a través del Programa Empleaverde, cofinançat pel Fons Social Europeu.

Gràcies a aquest projecte, l'Associació A Toda Vela juntament amb l'Associació Babilón busca impulsar un nou model de turisme molt més sostenible i respectuós amb el medi ambient, oferint noves oportunitats laborals a dones desocupades i en risc d'exclusió social.