El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Donya Virginia “La Mecha”, protagonista de la Fira Modernista 2023

Presentació a l'Hotel Reconquista
  • “La Mecha”, va ser la primera metgessa alcoiana que es va donar d’alta en el col·legi de metges d’Alacant i, per tant, va ser pionera en l’àmbit en la província.

L’Ajuntament d’Alcoi reconeix la implicació i col·laboració de les entitats alcoianes en l'organització de la Fira Modernista i desvetla la imatge de la pròxima edició en un sopar a l’Hotel Reconquista.

Alcoi tanca la cinquena i exitosa Fira Modernista amb un sopar a l'Hotel Reconquista per a agrair a cadascuna de les entitats que han proposat alguna activitat en la Fira Modernista 2022, i per a presentar el que serà el personatge principal de la següent edició: la metgessa alcoiana Virginia Soler Alberola.

La regidora de turisme, Lorena Zamorano, va afirmar: “Volem que aquests certàmens servisquen per a valorar el paper de les dones en la història i en aquesta edició hem triat a Virgínia, que va ser pionera en la medicina”.

“La Mecha”, va ser la primera metgessa alcoiana que es va donar d’alta en el col·legi de metges d’Alacant i, per tant, va ser pionera en l’àmbit en la província.

Un centenar de persones han acudit a aquest sopar, en el que s'han lliurat reconeixements a les entitats alcoianes que contribueixen al fet que la Fira Modernista siga realitat any darrer any. L'alcalde d'Alcoi Toni Francés va explicar: “La Fira Modernista té una part de recuperar la història de l'època modernista en la qual hi havia moltes injustícies i desigualtats. Enguany la figura és un exemple de la lluita de les dones, però encara hi ha molts estereotips a trencar”.