El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dora Llácer, 35 anys patrullant per Alcoi

És la primera dona policia d'Alcoi, i una de les primeres d'Espanya. Diu que mai ha viscut problemes per ser dona, tot i que reconeix que en eixe moment la policia no estava preparada per a rebre una agent en falda.

Dora Llácer compleix aquest any 35 anys dins del cos de la Policia Local d'Alcoi. Ella va ser la pionera en la nostra ciutat en clavar-se en un món en el qual no era normal veure presència femenina.

Com la mateixa agent ha contat a ARAMULTIMÈDIA, ser policia no estava dins dels seus plans, no era un treball vocacional, però sent jove va pensar que podria ser una bona opció. Aleshores, primer es va començar a preparar oposicions, quasi de casualitat, per a Alacant, però, més tard, dos amigues la van a animar que es presentara a les oposicions d'Alcoi juntament amb elles. Finalment, ella va ser l'única dona que va entrar al cos de Policia Local.

Dora Llácer, en el moment que va entrar a la Policia Local. Imatge de la Policia Local d'Alcoi

Dora ha reconegut que al principi en Alcoi no estaven preparats, no hi havia vestuari per a dones a les antigues dependències de la Policia Local, i a molta gent li semblava estrany veure a un agent amb falda, però més enllà d'açò que finalment resulta "anecdòtic", mai ha tingut cap problema en la seua professió.

Dos anys després de la seua entrada al cos local, va entrar la segona policia. Malgrat que Dora pensa que ella no ha fet res en especial, les seues companyes diuen que ella va ser l'encarregada d'obrir les portes a les altres dones per a incorporar-se dins d'aquest món i que ella ha fet el camí molt més fàcil per a aconseguir la igualtat dins de la Policia Local d'Alcoi, a pesar que Dora assegura que "mai m'he sentit inferior als meus companys homes".

L'agent se sent molt orgullosa de treballar al cos de la Policia Local de la nostra ciutat, ja que sempre ho ha tingut molt fàcil i no ha viscut mai situacions incòmodes per ser dona, però ha recordat que encara queda molt per fer a la nostra societat per tal d'aconseguir una igualtat real.

El passat mes de setembre, Dora Llácer complia 35 anys en el cos de la Policia Local, i els seus companys ho celebraren repetint la imatge que es prengueren eixe primer dia amb una agent dona en Alcoi.