El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dos campus per Alcoi? I tres si pot ser

El Campus d'Alcoi /AM
La UA implantarà estudis relacionats amb el Magistèri el pròxim curs

En principi, la notícia es podria interpretar com una agressió o invasió des d'Alacant cap a la UPV i el Campus d'Alcoi, com que s'han trencat les inexistents fronteres provincials, però en realitat, si se sap llegir de manera intel.ligent i estrateg, a la ciutat haurien d'estar fent palmes davant el fet que la Universitat d'Alacant haja decidit implantar-se amb nous estudis relacionats amb l'Educació. Si es confirma la notícia, caldria contactar a la UMH d'Elx perquè n'obriren un altre. Tot és riquesa, progrés, població i futur sempre que les titulacions no se superposen. Créixer i oferir més serveis és una bona opció de futur, i no tancar-se en banda per protegir al més pur estil 'pueblerino' allò que ja tenim.

Els que pitjor ho tenen són els veïns d'Ontinyent, on la Universitat de València ha invertit diners i esforços per implantar un campus on s'imparteix precisament l'ensenyament relacionat amb Magisteri. Argumenten que no és lògic repetir graus a mitja hora en cotxe. No deien el mateix quan van decidir ofertar ADE, que també es dóna a mitja hora en cotxe (Campus d'Alcoi). I és que el comptakilòmetres hi ha vegades que no coincideix depenent del sentit de la carretera; depén de si va cap allà o ve cap ací, sembla que no hi ha l amateixa distància.

El cert és que, per motius electorals o no, la UA ha decidit apostar per Alcoi, i això és una excepcional notícia. Confiem que els nostres dirigents no s'ho prenguen com a una agressió o invasió de fronteres i sí com una oportunitat de créixer. Tant de bo vingueren d'Elx a proposar un tercer campus per exemple en matèria de Ciències Socials i Comunicació, o d'Infermeria... per dir-ne alguns graus emergents. Això seria una solució espectacular per al futur d'una ciutat que mor any rere any amb un comerç que desapareix al centre històric i un decreixement declarat pel que fa a la indústria. Qui sap si a la fi, el model alcoià ha de ser l'Universitàri... amb Alacant i València a una hora i uns serveis i allotjaments adequats a les necessitats dels estudiants (tot i que el Col.legi Major ha tancat, llàstima!).

Si el pròxim curs la Universitat d'Alacant enceta estudis del màster de professorat (antic CAP) a Alcoi i en uns pocs anys s'estudia el grau de Magisteri, assistirem a un fet que només ens pot aportar beneficis a llarg termini ('oro puro' per a qualsevol Economia). No siguem borinots i donem la mà a aquestes ofertes que, en primer terme es poden interpretar (fent ús d'una mentalitat tancada entre muntanyes) com un atac frontal al nostre campus de la UPV. Mentre no es repetisquen titulacions, hi ha espai i edificis buits per a tots.

Benvinguda UA, t'esperem UMH!