El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dos detinguts a Cocentaina com a membres d'una organització criminal dedicada a la plantació de marihuana

Els detinguts són dos homes de nacionalitat sèrbia i 26 i 28 anys. Ja han declarat davant el jutge, que els ha deixat en llibertat amb càrrecs fins a la celebració del juí.

Els dos detinguts tenien llogades dos casetes de camp a Cocentaina i Molina del Segura on tenien les plantacions amb més de 2.000 plantes en total. Se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública, altre de defraudació de fluid elèctric i un tercer de pertinència a una organització criminal.

Les detencions han tingut lloc el passat 20 d'abril, després de dos mesos d'investigacions. La Guàrdia Civil sospitava que una caseta de Cocentaina s'utilitzava per a cultivar una gran quantitat de plantes de Cànnabis Sativa en interior. Durant la investigació, veuen que els habitants de la vivienda es desplaçaven en vehicles de lloguer fins al municipi de Molina del Segura, a Múrcia, on tenien una segona vivenda de similars característiques.

La Guàrdia Civil explica que en el moment de la investigació estava actiu el tancament perimetral, però els ara detinguts utilitzaven un "mètode de contravigilància", i enviaven per davant un vehicle per avisar dels possibles controls policials. Finalment el 20 d'abril, amb l'autorització judicial i amb col·laboració de la Guàrdia Civil de Molina del Segura, es fa l'accés i registre de les dos vivendes. En la casa de Molina no hi havia ningú, i a Cocentaina detenen a dos homes de nacionalitat sèrbia i 26 i 28 anys. També es confisquen 2.054 plantes de marihuana i 2.400 euros en efectiu.

La Guàrdia Civil assegura que es tracta d'una organització delictiva amb un organigrama jerarquitzat, i amb un elevat poder econòmic,"tan sols el lloguer de les dos vivendes suposava a la banda una despesa superior a 30.000 euros anuals que feien en un únic pagament". En les dos vivendes escorcollades tenien un "complex sistema de domòtica per a controlar els paràmetres de temperatura i humitat de forma telemàtica".

Els detinguts han declarat davant el jutge de guàrdia d'Alcoi que els ha deixat en llibertat amb càrrecs fins a la celebració del juí. Se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública, altre de defraudació de fluid elèctric i un tercer de pertinència a organització criminal. Les investigacions continuen obertes per tal de localitzar a altres membres de l'organització.