El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dos detinguts a Muro per furtar durant 1 any en una empresa tèxtil

Part del material furtat, confiscat pels agents
Furtaren diverses quantitats de níquel, coure i alumini, amb un valor de mercat de 18.000 euros que malvengueren per poc més de 3.000 euros

Un dels detinguts és un extreballador de l'empresa, que coneixia perfectament on es guardava el material i com traure'l. Robaven poc en cada ocasió, però ho feien sovint. Tan sols en febrer hi ha registrats sis robatoris. Després d'un any han furtat material valorat en 18.000 euros, que han venut per 3.000.

La Guàrdia Civil ha detingut dos homes que, al llarg de tot un any, i a poc a poc, han furtat fins a 2,5 tones de Níquel i diverses quantitats de coure i alumini d'una empresa tèxtil de Muro. El material furtat té un preu de mercar valorat en 18.000 euros, però des de la Guàrdia Civil expliquen que els lladres ho vengueren per poc més de 3.000 euros.

Els propietaris de l'empresa murera detectaren que els faltava material, i instal·laren càmeres de seguretat. Les imatges permeteren a la Guàrdia Civil descobrir com actuaven: un dels homes botava la tanca de l'empresa i anava directament al lloc on es troba el material guardat per agafar part. Després obria des de dins la porta metàl·lica i fora l'esperava un segon home en una furgoneta per a carregar el material furtat. En cada ocasió furtaven poc, però els robatoris eren continuats des de feia un any. Tan sols en aquest mes de febrer han accedit en sis ocasions.

En l'últim robatori carregaren en la furgoneta 110 quilos de níquel, sense saber que la Guàrdia Civil els esperava a prop. Veient-se descoberts, intentaren fugir amb la furgoneta, però un vehicle camuflat dels agents els va interceptar, forçant una col·lisió entre els dos cotxes. Intentaren fugir a peu, però finalment van ser detinguts, no sense resistència. Els dos detinguts són dos homes de 41 i 23 anys, acusats d'un delicte continuat de robatori amb força, que ha quedat en llibertat provisional després de declarar davant el jutge. El més major és un antic extreballador de l'empresa, per la qual cosa coneixia on es guardava el material i com eixir. Els agents no descarten que els robatoris començaren mentre treballava en l'empresa.

La Guàrdia Civil explica que els detiguts van vendre tot el furtat en un desballestador de Cocentaina. Al llarg d'un any vengueren 674 quilos de níquel, 298 quilos d'alumini i 204 quilos de coure per un total de 3.310 euros, un preu molt inferior al preu de mercat del material, valorat en 18.000 euros.