El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dos detinguts per robatoris, dos incendis, i un cavall que cau damunt de dos espectadors: els incidents més destacats d'unes festes relativament tranquil·les

Els bombers atenen un incendi a un sisé pis del carrer Murillo
La policia local ha alçat 35 actes per tinença de productes de venda ambulant no autoritzada

No cal lamentar ferits, però l'esglai va ser gran per al pare i el fill que van vore com un cavall els queia damunt durant l'Entrada. Per altra banda, s'ha esclarit almenys 18 robatoris al descuit de diners i mòbils amb la detenció de dos persones. 

Han sigut unes festes tranquil·les, tot i que sempre cal lamentar incidents. A més de baralles, denuncies per tinença d'estupefaents o accidents de trànsit (almenys tres enregistrats en els parts de la policia local), enguany cal destacar la ràpida detenció de dos persones com a suposats autors d'almenys 18 robatoris al descuit. La policia local els va identificar a passades les 04,30 hores de la matinada del dia 23, hores després de l'Entrada. Tot i que els dos detinguts van donar dades falses, els agents els identificaren com els responsables de gran part dels robatoris, en els que aconseguiren diners en efectiu (tant euros com dòlars) i diversos mòbils, i tots dos acabaren detinguts a la policia nacional. A banda d'aquesta actuació, la policia local va identificar el dia de Sant Jordi a una tercera persona, que portava diversos mòbils, alguns dels quals estaven denunciats com furtats.

I enguany hem de lamentar de nou la caiguda d'un cavall, tot i que per sort sense ferits greus. El dia de l'Entrada, al voltant de les 17,30 hores un cavall va esvarar al carrer Sant Nicolau, i va caure damunt d'un pare i el seu fill. Els serveis d'emergències atengueren al moment les dos persones, com es veu en la fotografia, i afortunadament no han patit ferides de gravetat. Però cal recordar ací la importància de no llançar tovallons o paperots al carrer, ja que són font d'esvarons. 

I també s'ha actuat en dos incendis. El primer a la plaça de Correus, on per culpa d'uns petards es va botar foc un matoll. No va ser necessària l'actuació dels bombers gràcies a la ràpida actuació dels festers allí presents que apagaren el foc. Per altra banda, el dia de l'Alardo de vesprada es va originar un incendi al sisé pis del número 52 del carrer Murillo. Els bombers desallotjaren l'edifici per precaució, però poc després de les 10 de la nit tots pogueren tornar a sa casa. 

A banda d'açò, i segons reflecteixen els parts policials, s'han fet moltes actuacions al llarg dels dies de festa. En un dels casos, ajudaren a localitzar a un xiquet que es va perdre en la plaça d'Espanya a l'hora de l'Himne i que va ser localitzat a l'altra part del pont de Sant Jordi. També aquests dies han localitzat almenys tres persones majors que deambulaven desorientats per diferents punts de la ciutat, i en tots els casos s'ha localitzat els familiars. Entre les atencions també hi ha el cas curiós d'un home que va llançar una maleta plena d'objectes seus pel pont de Cervantes, per una raó que no ha transcendit. 

Al llarg dels dies de festa, la policia també ha alçat 35 actes per productes de venda ambulant no autoritzat. En un dels casos també s'ha localitzat un pis franc on es guardava el material no autoritzat.

Apuntar que encara queden per incloure en aquest balanç d'incidents els que puguen haver ocorregut durant aquest 24 d'abril, dia de l'Alardo i l'Aparició.