El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dos detinguts per vendre mascaretes no homologades i amb segells falsificats

L'operació policial s'ha fet en menys d'una setmana: el 5 de juny un empresari de Muro presenta la denúncia i l'11 de juny es fa l'escorcoll on es detecta el frau. Havien aconseguit ja reenvasar i vendre 9.000 mascaretes a empreses de l'Alcoià, el Comtat i la Costera.

S'ha detingut dos homes d'una empresa importadora de l'Olleria, que falsificaren els envasos per incloure el segell i autorització de la UE en unes mascaretes no normatives. L'operació s'ha dut a terme gràcies a la denúncia d'un empresari de Muro.

Operació policial contra la venda de mascaretes fraudulentes a les Comarques Centrals. La Guàrdia Civil de Villena ha detingut dos homes d'una empresa importadora de l'Olleria per un presumpte delicte d'estafa, amb caràcter agreujat per tractar-se de béns d'utilitat sanitària en un moment de mesures extraordinàries. També se'ls acusa d'un presumpte delicte de falsificació documental.

La investigació s'inicia gràcies a la denúncia d'un empresari de Muro, que havia adquirit una remesa de mascaretes de tipus KN95, i que provenien de la Xina. Però quan les va intentar vendre, van ser rebutjades per la Junta de Castella la Manxa perquè no complien la normativa, no tenien ni l'autorització ni el segell de la UE. Quan l'empresari de Muro demana explicacions a l'empresa de l'Olleria li facilita de nou mascaretes, ara si, amb un envàs on inclou el segell de la UE i que han imprés ells mateixos.

Però la Guàrdia Civil, alertat per aquest empresari de Muro, analitza els dos envasos, l'original i el segon imprés per l'empresa, i confirma que és exactament la mateixa mascareta, però amb un segell falsificat que han imprés des de la mateixa empresa, per la qual cosa "la seua comercialització seria il·lícita, enganyosa".

L'11 de juny els agents escorcollen l'empresa de l'Olleria, on confisquen 1.500 envasos falsificats i 280 mascaretes fora de l'envàs original i preparades per a l'envàs falsificat. També confirmen que l'empresa ha adquirit 33.000 mascaretes, de les quals han aconseguit vendre 9.000 a empreses de l'Alcoià, el Comtat i la Costera.

Els dos detinguts són dos homes espanyols de 36 i 43 anys. Han declarat davant del jutge, que els ha deixat en llibertat a espera del juí.