El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dos enginyers d’Alcoi llencen el joc Wordle en valencià

Per poder jugar a WordleVal només cal accedir a este enllaç des de qualsevol dispositiu (ordinador, tableta o mòbil).

El popular joc Wordle ja té versió en valencià gràcies a dos alcoians. Es tracta d'un joc en el que s'ha d'endevinar la paraula de cinc lletres que canvia dia a dia i està generalment relacionada amb festes del territori valencià. El repte és que s'ha d'encertar en sis intents.

Jordi Iborra o Josué Ferri son enginyers i a més cunyats, els dos jugaven a Wordle, un joc que s’ha popularitzat i en el que poden participar persones de quasi qualsevol edat. Es tracta d’endevinar la paraula de cinc lletres que es llença diàriament. Si al ficar la lletra ix en verd és que has encertat la lletra i la col·locació, si en canvi ix en groc, és que has encertat la lletra però no la posició que té dins de la paraula. El repte és encertar-la en sis intents.

Els dos han volgut fer-la en valencià per recalcar l’ús de la llengua. “En un principi ens vam plantejar fer-la amb paraules alcoianes”, ha explicat Ferri: “tenim molt argot, igual que a qualsevol ciutat o poble”, ha argumentat. Però després van decidir obrir-la a tota la Comunitat Valenciana. Durant les falles, les paraules que eixien eren les pròpies d’esta festa.

 

 

La temàtica gira entorn a les festivitats del territori valencià, encara que no descarten altres usos, com per exemple, fer-la servir com una ferramenta de coneixement o vinculada al tema formatiu.

“És un joc per al que no necessites massa temps, no té edat i no existia el joc en valencià, encara que sí que està en altres idiomes: angles, castellà, alemà, etc.”, ha conclòs Iborra.

Per poder jugar només cal accedir a este enllaç des de qualsevol dispositiu (ordinador, tableta o mòbil). Desprès de l’intent es pot compartir per xarxes com Whatsap o altres per motivar a altres a resoldre-ho, en eixe enllaç indica el nombre d’intents de la jugada.