Dos estudiants de l’Escola d’Art i Superior Disseny d’Alcoiobtenen dos mencions a l’Encontre BID d’Ensenyament i Disseny
La Trobada ha acollit també col·loquis, xarrades, tallers i altres activitats encaminades buscar solucions per als problemes socials després de la pandèmia.
Les mencions han sigut per al projecte 'Pandora' en Disseny d'Espais i Interiorisme i per a 'Somriures. Projecte de connexió vital' en Disseny Gràfic i Comunicació Visual. El certamen s'engloba dins de la 9a Trobada BID d'Ensenyament i Disseny i en total han sigut seleccionats 13 projectes de 359 presentats.
El Jurat Internacional de la 9a Trobada BID d'Ensenyament i Disseny ha donat a conèixer els 13 projectes premiats i els seus esments, dels 359 que s'exposen fins al 16 de gener en la Central de Disseny d'Escorxador Madrid. La Trobada ha acollit també col·loquis, xarrades, tallers i altres activitats encaminades buscar solucions per als problemes socials després de la pandèmia.
Dos estudiant de l’Escola d’Art i Superior Disseny d’Alcoi, EASD, han sigut reconeguts amb dues mencions gràcies als seus projectes presentats.
Una de les mencions és en Disseny d’espais i interiorisme i ha sigut per al projecte ‘Pandora’. Un projecte que tracta de donar servei accessible i sostenible a la platja del Cabanyal de València. La proposta parteix de la idea d’acompanyar a qualsevol persona en el seu recorregut cap al mar, rodejada d’estructures que recorden als palmerals de Llevant. Aquestes estructures de canya proporcionen ombra, alberguen banys, cafeteria, zones de joc, etc., La intervenció pot créixer, minvar i ser replicada en altres platges, reutilitzant la canya o utilitzant canya vernacla procedent de podes controlades. El manteniment és mínim i, en cas de desastre natural, les restes generades són fàcilment absorbibles pel medi ambient.
L’altra menció ha sigut en Disseny Gràfic i Comunicació Visual per al projecte ‘Somriures. Projecte de connexió vital’. Es tracta de la imatge gràfica i campanya divulgativa de l'associació Somriures, una agrupació de 70 famílies, pares i mares de persones amb diversitat funcional, que solament volen ser escoltats per a denunciar l'escassetat de recursos que reben i reivindicar la dignitat d'una vida plena per als seus fills. Per a donar major visibilitat a l'associació i perquè la societat prenga consciència de les seues reivindicacions s'ha creat una identitat gràfica potent i una campanya de conscienciació, convertint en protagonistes a les persones amb diversitat funcional del col·lectiu. Una campanya creada amb caràcter humà i mitjançant conceptes com la inclusió, l'empatia, l'optimisme i la diversitat.