El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dos gossos morts per enverinament a la zona dels Llençols d'Alcoi

Gos menjant / Imatge lliure de Pixabay
Guanyar Alcoi demana mesures al govern davant la situació

Dos d'aquests gossos ja hi han mort. Cal recordar que en aquesta zona, prop de la font, ja es van registrar l'any passat tres casos semblants, per tant, no és la primera vegada que ocorre i "el verí podria haver-se col·locat de forma il·legal per evitar el pas d'animals per la zona", segons Guanyar

Les xarxes socials han mostrat la seua indignació després de 3 nous casos de gossos enverinats la zona dels Llençols, a esquena del Parc del Romeral. "Dos d'aquests gossos ja hi han mort", però pareix que hi ha més verí a la zona perquè "també han aparegut d'altres animals salvatges morts per la zona a causa, presumptament, del verí", segons Guanyar Alcoi, qui també demana col·laboració ciutadana per tal d'esbrinar qui ha col·locat el verí.

La coalició d'esquerres demana que s'investiguen els nous casos d'enverinament de gossos i que el govern "aplique mesures en caràcter d'urgència". Des de Guanyar Alcoi, el regidor Cristian Santiago demana que el Govern de Toni Francés "prengui les mesures d'urgència necessàries, que no s'escatimen recursos i que es rastrege la zona en profunditat per evitar que puguin morir més animals". Al mateix temps, des de la plataforma ciutadana, demanen que s'òbriga una investigació amb l'objectiu de trobar als responsables perquè no torne a passar.

Cal recordar que en aquesta zona, prop de la font, ja es van registrar l'any passat tres casos semblants, per tant, no és la primera vegada que ocorre i "el verí podria haver-se col·locat de forma il·legal per evitar el pas d'animals per la zona", segons Guanyar. ARAMULTIMÈDIA ja s'interessà per aquesta situació i va parlar en experts que conten que fer en cas d'enverinament.

Santiago apunta al fet que "en primer lloc cal actuar d'urgència per a eliminar qualsevol rastre de verí i tractar de descobrir al responsable, i en segon lloc, cal potenciar i fomentar la informació a la ciutadania perquè puguen actuar de forma adequada en aquests casos i reduir els riscos. Cal invertir en una campanya d'informació forta".