El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dos joguets fabricats a les comarques reben reconeixements per ser els millors de l’any

També altres marques fabricades a les comarques han resultat finalistes, com és el cas de Colorbaby, Game Movil, Fábrica de Juguetes Chicos, Moltó i Famosa.

Els guanyadors son Playmobil amb Wiltopia i Miniland amb una col·lecció de nines que promouen la diversitat i la igualtat.

Cada any l’Associació Española de Fabricants de Joguets entrega els Premis al Millor Joguet de l’Any i ho fa en diverses categories. En aquesta edició 2022 dues empreses de la zona, Playmobil i Miniland han obtés aquest guardó. També altres marques fabricades a les comarques han resultat finalistes, com és el cas de Colorbaby, Game Movil, Fábrica de Juguetes Chicos, Moltó i Famosa.

El jurat està compost per experts del sector que han sigut els encarregats de triar al millor en cadascuna de les categories, tenint com a criteri el disseny, la ‘jugabilitat’, la innovació, la qualitat, etc.

A més s’ha triat també el millor joguet per a promoure la igualtat, el millor joguet per a canviar el món i el millor per a un món sostenible. La importància d’aquest reconeixement en les dates pròximes a nadal és que molts d’ells es convertiran en els més venuts d’aquest moment de l’any.

Concretament, de Playmobil, ha sigut Wiltopía-Torro de Investigació amb Brúixola, el que ha resultat guanyador a la categoria Millor Joguet per a un Món Sostenible. Mentre que Miniland ha rebut el guardó en la categoria a Millor Joguet per a Promoure la Igualtat amb la col·lecció de Miniland Dolls amb roba Eco-friendly.

Wiltopía és la nova i primera línia sostenible de PLAYMOBIL, i està fabricada amb una mitjana de més del 80% de material sostenible. La millor vista sobre la selva l'ofereix la torre d'investigació amb plataforma giratòria i brúixola extraïble i funcional per a la següent caminada. La torre també serveix de refugi per als ‘micos aulladors’. Amb molts accessoris i amb una targeta col·leccionable amb informació sobre el ‘Mico aullador’.

La col·lecció de ninots i nines de Miniland busca promoure el respecte per la diversitat, fomentant la tolerància i la integració de tota mena de col·lectius, perquè aquests valors siguen presents en l'educació dels xiquets des de molt xicotets. Així mateix, faciliten el joc simbòlic i el desenvolupament de les habilitats socials.

A la completa col·lecció de ninots inclusius fabricada a Espanya s'ha unit recentment una col·lecció de roba eco-friendly. La roba està fabricada amb fils provinents de cotó i altres fibres reciclades.

Es pot veure el resum dels principals premiats a aquest enllaç.