El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dos nous propietaris de gossos sancionats per no tindre la documentació de l'animal en regla

En un dels casos el gos no portava ni xip ni estava inscrit en el registre, i a més, el propietari s'ha negat a donar documentació o la que ha donat era falsa. El segon cas és per un gos potencialment perillós que anava solt sense corretja i morrió. Cal recordar que està endurint-se la campanya de control, i també es potencien les campanyes de conscienciació per evitar que cap gos no estiga censat i previndre conductes incíviques com la no arreplegada dels excrements.

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alcoi ha resolt dos nous expedients sancionadors per incompliment de l'ordenança sobre tinença d'animals. Un dels expedients inclou fins a quatre sancions, una d'elles greu. Les tres sancions lleus són per tindre un gos no inscrit al Registre Municipal d'Animals domèstics, per anar amb l'animal solt per la via pública i per negar-se o resistir-se a facilitar la informació requerida als agents, o fer-ho amb documentació falsa (el comunicat del consistori no especifica si s'ha donat documentació falsa o si hi ha hagut negativa a donar-la). La multa oscil·la entre els 30 i els 600 euros per aquestes tres sancions. La sanció greu és perquè el gos no portava el xip identificatiu, i en aquest cas la sanció pot oscil·lar entre els 600 i els 6000 euros.

El segon expedient s'ha resolt amb dos sancions: una lleu per no portar la documentació obligatòria de l'animal; i una greu per passejar un gos potencialment perillós sense morrió o sense estar lligat amb una cadena curta.

En els últims mesos s'han donat a conéixer les diferents sancions que s'imposen als propietaris de gossos que no compleixen amb l'ordenança actual. Així, el passat mes d'abril coneixíem 3 expedients, un d'ells amb sis sancions. I en febrer es resolien altres 8 expedients amb 12 sancions en total. És una de les maneres de controlar que tots els animals de la ciutat compleixen amb la normativa vigent, i de fer pressió per previndre altres problemes que generen els comportaments incívics com la no arreplegada d'excrements. Cal recordar que la polémica proposta de fer una base de dades d'ADN dels animals s'ha paralitzat de moment, i han passat de ser obligatòries a voluntàries durant els pròxims mesos, mentre s'apliquen campanyes informatives i de control. Depenent del resultat d'aquestes campanyes, les proves d'ADN tornaran a ser obligatòries o no.

 

En el que portem de 2018 s'ha informat d'un total de 13 expedients que sumen més de 25 sancions