El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dotaran de més protecció als parcs de la Font Roja i la Serra de Mariola

Font Roja / Iván Balaguer

Recordem que en 2006 es va aprovar l'anterior Pla de Prevenció d'Incendis, i que amb una vigència de deu anys es trobava pendent d'actualització des de 2016.

Els parcs naturals de la Font Roja i la Serra de Mariola disposaran de nous Plans de Prevenció d'Incendis, després que els anteriors hagueren perdut la vigència en 2016. El darrer pas en la tramitació del Pla serà l'estudi d'avaluació d'Impacte Ambiental, que segons afirmen des de l'Ajuntament d'Alcoi "serà aprovat d'ací a poc temps".

Recordem que en 2006 es va aprovar l'anterior Pla de Prevenció d'Incendis, i que amb una vigència de deu anys es trobava pendent d'actualització des de 2016. En setembre de 2018 es va presentar l'esborrany del pla que ara està pendent d'aprovació, i que tindrà una vigència fins a 2018.

No obstant això, al consistori alcoià recorden que "encara que els Plans no estiguen vigents es treballa igualment amb la prevenció d'incendis, amb unes brigades de manteniment que també fan tasques de prevenció, a més la Conselleria destina recursos humans i econòmics per a fer actuacions contra els incendis forestals."

Demandes de l'oposició

En el plenari de gener el Partit Popular va presentar una moció que va comptar amb el suport de Guanyar, per instar a la Generalitat a revisar aquests plans. Les dues formacions van votar a favor de fer una actuació que des del govern local afirmen que "fa anys que s'ha dut endavant."

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre assevera el següent: "si hagueren preguntat a la Direcció General de Prevenció, als directors dels Parcs naturals, o als seus companys de les Corts Autonòmiques, sabrien que la revisió ja s'ha fet i no presentarien una moció per a dir després que la revisió es fa gràcies a ells."