El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Economia concedeix 7 milions d'euros als artesans festers

L'alardo / AM
  • Alcoi, Ontinyent, Cocentaina, Castalla... es dissenyen i confeccionen vestits de Festes, es construeixen carrosses o s'armen trabucs.
  • Un dels requisits per aconseguir les ajudes és que hagen patit una reducció d'almenys el 30% dels ingressos en l'exercici 2020 respecte a 2019

37 oficis relacionats en la indústria festera de les nostres comarques tindran ajudes directes en el 'Pla Resisteix'. La Conselleria d'Economia Sostenible, encapçalada per Rafa Climent, destina 7 milions d'euros d'ajudes directes. El termini per optar a les ajudes és de l'1 al 15 de març.

El Ple del Consell ha aprovat el decret llei que regula les bases reguladores per a la concessió de fins a 7 milions d'ajudes directes per part d'Economia al sector de l'artesania vinculat a les festes tradicionals, com és el cas dels Moros i Cristians, entre d'altres. Es beneficiaran els negocis de la Indústria de la Festa de les nostres comarques, empreses arrelades principalment a Alcoi, Ontinyent, Cocentaina, Castalla, etc, on es dissenyen i es confeccionen vestits, es construeixen carrosses o trabucs, entre altres moltes coses.


L'objectiu és preservar l'existència i viabilitat de les empreses artesanals que elaboren productes relacionats amb les festes populars, moltes de les quals s'han hagut de suspendre a causa de les successives mesures decretades per a frenar la pandèmia.


Poden optar aquelles empreses que desenvolupen la seua activitat al territori valencià almenys des de l'1 de març de 2020 i hagen patit una reducció d'almenys el 30% dels ingressos en l'exercici 2020 respecte a 2019. Les persones i empreses a les quals se'ls concedisquen les ajudes hauran de mantindre l'activitat artesana durant almenys 12 mesos, a comptar des del dia de la concessió de la subvenció.


La sol·licitud es presentarà de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat, a través del procediment habilitat a aquest efecte accedint a la GUIA PROP, "Tràmits i serveis". Les ajudes contemplades es finançaran amb càrrec als fons europeus.