El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Economia destinarà 5 milions a empreses tèxtil i altres que hagen adaptat la seua producció per la crisi sanitària

És el cas per exemple de les empreses del sector tèxtil de la Comunitat que han reconvertit les seues fàbriques i les han adaptat a la fabricació de productes sanitaris i de protecció com mascaretes o bates. 

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha anunciat “una nova línia d’ajudes de l’Ivace que comptarà amb un pressupost aproximat de cinc milions d’euros i que estarà destinada a les empreses de la Comunitat que han invertit per adaptar-se a l’actual situació de crisi originada per la Covid-19”.

Es tracta de les empreses que, a causa de la pandèmia Covid-19, “han hagut de reconvertir-se en aquests moments per a fabricar allò que necessitem per a la vida de la ciutadania”. És el cas per exemple de les empreses del sector tèxtil de la Comunitat que han reconvertit les seues fàbriques i les han adaptat a la fabricació de productes sanitaris i de protecció com mascaretes o bates.

El titular d’Economia ha fet aquestes declaracions durant la seua intervenció en la reunió ordinària de l’Observatori de la Indústria i els Sectors Econòmics Valencians, on s’han abordat per videoconferència les mesures adoptades en matèria d’indústria per la Conselleria d’Economia Sostenible per afrontar i minimitzar les conseqüències de la crisi derivada de la Covid-19. El conseller ha destacat la importància que té en aquests moments “la relocalització de la indústria valenciana i la reorientació dels nostres sectors productius que ens permetrà garantir i normalitzar la producció de material per a no dependre l’altres mercats exteriors”.

La indústria ha de reconvertir-se amb aquests canvis i treballant amb proximitat, arrelada al territori”, ha afegit al respecte. En aquest sentit, Climent ha fet una menció especial al sector tèxtil de la Comunitat “que ha estat treballant colze amb colze amb la Conselleria, l’Ivace i els instituts tecnològics per homologar el material necessari per a la producció de material sanitari per part de les empreses valencianes”. "Açò pot donar peu -ha continuat- a la creació del clúster sanitari amb la implicació del sector tèxtil, químic, plàstic, calcer i automoció de la Comunitat Valenciana per a la fabricació dels productes sanitaris”.