El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Economia emprén una acció pilot amb el sector tèxtil per saber com respondre a la crisi sanitària

L'acció pilot s'emmarca dins de l'Observatori Regional de Finançament de la Innovació posat en marxa per l'IVACE.

La Conselleria d'Economia Sostenible, a través de l'IVACE, ha començat una ronda de contactes amb els clústers industrials del País Valencià per a analitzar el panorama actual i plantejar mesures davant la crisi generada per la Covid-19. Es començarà amb una acció pilot amb el clúster del tèxtil en la qual col·laboraran ATEVAL, AITEX i empreses del sector.

"El que pretenem és escoltar als màxims representants del sector, conéixer les seues necessitats i perspectives de futur, testar les idees bàsiques amb els diferents sectors i si són compartides s'iniciarà la preparació i posada en marxa d'un pla d'acció per a tot el teixit industrial" ha assenyalat el conseller Rafa Climent.

Amb aquesta iniciativa es busca que les pimes industrials valencianes preparen i apliquen plans de reestructuració i adaptació que els permeten afrontar les conseqüències de la crisi amb garanties. Així doncs es testaran les idees bàsiques amb els diferents sectors i si són compartides s'iniciarà la preparació i posada en marxa d'un pla d'acció per a tot el teixit industrial.

Experiència pilot amb el clúster del tèxtil

Aquesta acció pilot s'emmarca dins de l'Observatori Regional de Finançament de la Innovació posat en marxa per l'IVACE. En l'acció col·laboraran de l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX), així com empreses del sector.

Des d'ATEVAL consideren important "fomentar i mantenir les cadenes de producció en l'àmbit valencià per a evitar així la dependència de tercers països". També consideren que la reestructuració comportarà l'automatització dels processos de producció, i aposten per la transferència de tecnologia i coneixement de les universitats i centres d'investigació a les empreses, focalitzada en articles amb major valor afegit.