El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Economia i l'IVACE proposen ajudes per al sector tèxtil per la Covid-19

Videoconferència / Imatge facilitada per Conselleria

Les empreses tèxtils valencianes tindran ajudes econòmiques de l'IVACE i de la Conselleria d'Economia després de la crisi causada pel Coronavirus. Igual que ha fet amb altres sectors arrelats al territori valencià, l'administració ol intentar avançar-se amb mesures a la situació de les empreses tèxtils.

El pla d'acció proposat comença amb una selecció de les empreses que puguen acollir-se al pla. L'IVACE està estudiant la convocatòria d'ajudes econòmiques. Júlia Company, directora general de l'IVACE i Rafa Climent, conseller d'Economia, s'han reunit per videoconferència amb tècnics de l'IVACE, el director general d'Economia, José Soler; el secretari de l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), Pepe Serna; el director d'AITEX, Vicente Blanes; el director de la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana, Gonzalo Belenguer; representants de l'IVF i de l'IVIE i de la consultora valenciana IMPROVEN. 


Pla d'Acció


Segons el comunicat enviat per Conselleria, el pla d'acció proposat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial comptarà amb la col·laboració del clúster empresarial del sector, en aquest ATEVAL amb qui es treballarà de manera coordinada.


El clúster serà l'encarregat de fer una primera selecció d'aquelles empreses que per la seua situació de partida i possibilitat de futur puguen acollir-se al pla de viabilitat. En paral·lel, l'IVACE està estudiant la definició d'una convocatòria d'ajudes que facilite a les empreses la posada en marxa d'aquest pla “que només s'acceptarà si està homologat per consultores expertes”, secons Climent.


Sobre la taula també s'ha posat la possibilitat que l'IVACE anticipe a les empreses fins al 50% de l'ajuda per a l'execució del pla. El 50% restant dependrà de l'aprovació d'una Comissió Avaluadora, que estarà formada per l'IVACE, l'Institut Valencià de Finances, el clúster i l'institut tecnològic del sector.


Aquesta Comissió avaluarà l'aprovació de la concessió total de l'ajuda i a més emetrà un certificat d'idoneïtat a les empreses. Les empreses que reben aquest certificat podran, una vegada definit el seu pla de necessitats financeres, acudir a entitats com l'IVF, ICO, BEI. La idea és que aquestes institucions subscriguen acords preferents de finançament per a aquestes empreses que compten amb el certificat.