El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Economia incrementarà fins a 46 milions d'euros el pressupost del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana

Reunió / GVA

El conseller d'Economia ha explicat que estan treballant amb Xarxa Elèctrica Espanyola perquè comencen-les obres d'execució de les subestacions de Serrallo, Sanxo Llop i Castalla, així com per a la creació d'una altra a la comarca de la Vall d'Albaida, concretament entre Agullent i Albaida.

El conseller d'Economia, Rafa Climent i la secretària autonòmica, Rebeca Torró, s'han reunit amb els representants de la indústria de les nostres comarques. Ha anunciat la intenció d'augmentar el pressupost del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana (PEIV) per a 2021 fins als 46 milions davant dels 32 de 2020 com a suport ferm a la indústria davant la crisi provocada per la Covid-19.

Rafa Climent ha explicat que aquesta aposta per impulsar el PEIV inclou el suport a les Entitats de Gestió i Modernització de les Àrees Industrials, que podran finançar-se a través del pla, ja que les tres associacions s'han interessat per la creació d'una EGM.

S'ha reunit amb la Plataforma per la Reindustrialització Territorial, integrada per COEVAL, FEDAC  i IBIAE. El conseller d'Economia ha explicat que estan treballant amb Xarxa Elèctrica Espanyola perquè comencen-les obres d'execució de les subestacions de Serrallo, Sanxo Llop i Castalla, així com per a la creació d'una altra a la comarca de la Vall d'Albaida, concretament entre Agullent i Albaida.

Climent ha destacat que l'eix industrial Ontinyent-Alcoi- Ibi ha demostrat “una gran capacitat productiva i d'adaptació, d'empreses i treballadors per a reinventar-se i adaptar-se a una situació adversa com la pandèmia que estem patint. La complementarietat i la cooperació entre les empreses ha permés que la indústria d'aquestes comarques està tenint un paper important en la lluita contra la pandèmia destacant la producció de nombrosos productes de salut“.

Els representants empresarials han admés que la indústria es troba en una situació millor que altres sectors com el turisme i han agraït a la conselleria que s'hagen représ les ajudes del PEIV, i han expressat la necessitat que els ajuntament cada vegada més continuen invertint també en la modernització dels polígons industrials.

També han plantejat la possibilitat d'estudiar la possible col·laboració del sector industrial amb el del turisme per a pal·liar el descens d'activitat d'aquest sector, i han expressat la seua preocupació per la situació del xicotet comerç.