El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Economia també demana que el sector d’acabats tèxtils s’incloga en les ajudes al gas intensiu

Rafa Climent / AM

Economia s’uneix a les reivindicacions del Consell Intertextil Espanyol i ATEVAL.

La Conselleria d’Economia Sostenible, que encapçala Rafa Climent, també es posa al costat del sector tèxtil i demana al govern central que aquest s’incloga en l’annex del Real Decret sobre el sector del gas intensiu.

Cal recordar que aquestes ajudes naixen per l’increment del cost del gas derivat del conflicte entre Rússia i Ucraïna. Així, Economia s’uneix a les reivindicacions del Consell Intertextil Espanyol i ATEVAL.


Per això, Rafa Climent demana que, “atés l'apartat 3 de l'article 59, que indica que l'annex podrà ser modificat mitjançant Acord del Consell de Ministres, es trasllade a aquest Consell la inclusió d'aquestes activitats econòmiques, ja que en aquests codis operen empreses amb utilització del gas com a font d'energia clau per al seu procés productiu i bona part d'empreses amb aquesta activitat econòmica es concentren en el territori valencià”.

El conseller insta que “es tinguen en compte les reivindicacions i suggeriments d'alguns sectors empresarials i s'introduïsquen aquests canvis perquè aquestes mesures puguen ser més efectives, arribar a més persones i empreses, especialment a pimes, i per a reforçar el manteniment del teixit productiu valencià”.

En la carta, Climent també valora l'aprovació del PERTE de descarbonització, que es va anunciar en la passada reunió de la Conferència Sectorial de Millora Reguladora i del Clima de Negocis.