El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Educació invertirà 672.000 euros extra per a millorar els barracons del Bracal a l'espera de la nova obra

Foto de la reunió amb Garcia i l'AMPA
  • Els ho ha comunicat aquest dijous el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia a l’equip directiu i l’Ampa del CEIP El Bracal.
  • Educació reclamarà a l'empresa que ha incomplit en l'obra del cole una indemnització en concepte de danys i perjudicis
  • Els tràmits  per traure de nou a licitació la construcció del CEIP El Bracal continuen avançant amb l’objectiu de reprendre les obres durant la pròxima tardor.

És una partida que s'invertirà aquest estiu mentre l'obra es licita. Recordem que l'empresa a la qual es va adjudicar finalment no la farà i ha incomplit el contracte. Mentrestant, s'abordarà la col·locació d’una doble coberta en el sostre de tot el centre per evitar les goteres i en la millora global de la climatització, entre d'altres coses.

La mala sort persegueix el col.legi El Bracal de Muro. Primer anys (des de 2006) esperant que els el facen nou, i després, quan sembla que la llum es veu a la fi del túnel, l'empresa que havia guanyat el concurs per fer l'obra incompleix el contracte i és convidada a deixar el projecte. Els més perjudicats, els xiquets i xiquetes de Muro i poblacions de la rodalia, que romandran uns quants anys més als barracons.

La Conselleria de Vicent Marzà, la d'Educació, sensible amb aquest llarg i desagradable procés, ha anunciat aquest dijous per mitjà del seu director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia , la inversió de 672.000 euros. Ha estat a Muro i ells ho ha explicat a l’equip directiu i l’Ampa del CEIP El Bracal.

Les millores dels barracons

Els treballs consistiran en la col·locació d’una doble coberta en el sostre de tot el centre per evitar les goteres i en la millora global de la climatizació. La doble coberta tindrà una superficie de 1.455 metres quadrats i es canviaran a més tots els canalons i baixants per evacuar l’aigua. 

També es substituiran les 111 finestres del centre per altres més modernes de tipus climalit amb càmera d’aire i es renovarà el sistema de climatització per assegurar la correcta temperatura de les aules. Es canviaran les 8 portes d’accés al centre per altres més segures,i es repintarà el sòl dels corredors amb material antilliscant per evitar caigudes. 

El director general d’Infraestuctures Educatives, ha dit que “construir quan abans millor una escola segura i de qualitat per a l’alumnat de Muro és un objectiu prioritari per a la Conselleria d’Educació", i ha afegit: "Durant el temps de més que l'alumnat ha d'estar en barracons per culpa dels retards de l'actual empresa, hem d'assegurar que l'alumnat estiga en les millors condicions possibles”.

Demanaran responsabilitats l'empresa

Educació de la Generalitat s’ha vist obligada a acometre aquesta despesa per l’incompliment de l’adjudicatària de la construcció del nou Bracal, que en 6 mesos sols ha executat un 2 % de l’obra. 

La Conselleria ja ha iniciat els tràmits de la licitació de nou de la construcció del CEIP El Bracal per 6,2 milions d’euros amb l'objectiu que una altra empresa reprenga unes obres que no s’estaven executant en cap dels plaços establerts. 

A més Educació reclamarà a l’adjudicatària que ha incomplert els plaços una indemnització en concepte de danys i perjudicis per la millora de les actuals aules prefabricades,  així com també pel lloguer dels 12 mesos més que haurà de romandre l’alumnat en aquestes aules provisionals per l’endarreriment de l’obra.