El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Educació manté el calendari escolar i trasllada la PAU a finals de juny o principis de juliol

  • La PAU se celebrarà en una forqueta de dies que compren del 22 de juny al 10 de juliol.
  • La convocatòria extraordinària es posposarà a setembre.
  • Des de la Conselleria d'Educació informen que "la incorporació a classes presencials dependrà de l'alerta sanitària".

18 de juny per a Infantil i Primària, i 16 de juny per a ESO i Batxillerat. Dates fixades inicialment perquè s'acabara el curs a la nostra comunitat, i que es mantindran a pesar de la suspensió de les classes per la Covid-19. Per contra, les proves d'accés a la universitat (PAU) s'ajornaran entre finals de juny i principis de juliol.

Les decisions s'han pres aquest dimecres en la Conferència Sectorial d'Educació convocada pel Ministeri d'Educació amb els responsables d'educació autonòmics davant de la situació excepcional provocada per la crisi de la Covid-19.

"Ara, en el nou context, la PAU ordinària es posposarà entre tres i quatre setmanes. (...) s'ha acordat establir una forqueta que va entre el 22 de juny i el 10 de juliol perquè totes les autonomies reprogramen la convocatòria ordinària de la PAU amb el compromís de publicar els resultats abans del 17 de juliol", ha explicat el secretari autonòmic d'Educació i FP, Miguel Soler.

En el sistema educatiu valencià, les proves estaven convocades per a la segona setmana de juny, del dimarts 9 al dijous 11 en convocatòria ordinària, mentre que l'extraordinària s'anava a realitzar la segona setmana de juliol, del dimarts 7 al dijous 9. Amb els canvis, la convocatòria extraordinària es posposarà a setembre. En aquest cas, l'acord fixa que es faran abans del 10 de setembre, últim dia per a publicar els resultats.

Es manté el calendari escolar

Quant al calendari establert del curs 2019-2020 es mantenen les dates fixades de finalització: per a l'alumnat d'Infantil i Primària el curs finalitza el 18 juny; i per a l'alumnat d'ESO, Batxillerat i FP, el 16 de juny. Segons informen des de conselleria "la incorporació a classes presencials dependrà de l'alerta sanitària". Fins aleshores, el curs continua amb la formació a distància mitjançant la plataforma MULAN.