El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Educació per la pau a l'Andreu Sempere

Trobada d'alumnes amb Paco Aura. Imatge d'arxiu facilitada per l'IES Andreu Sempere

Estudiants de l'Andreu Sempere participen a Xàtiva en la segona Trobada de Joves de la Xarxa Mai Més, on compartiran els seus projectes educatius per la prevenció del feixisme i la memòria dels deportats.

L'IES Andreu Sempere d'Alcoi fomenta des de fa anys l'educació per la pau, amb diversos projectes i activitats, tant dins del centre com fora, dirigides a la formació en "la tolerància, la memòria i la resolució pacífica de conflictes". I així ho mostraran aquest divendres a Xàtiva, on participaran en la segona trobada de joves de la Xarxa Mai Més. Allí, estudiants i professors de diferents centres posaran en comú els projectes engegats en cada institut.

Per exemple, des del 2016 l'IES Andreu Sempere participa en el projecte multidisciplinar Músiques de l'Holocaust. Un dels concerts, el curs passat, es va dedicar a Paco Aura.

Concert a l'Àgora

També el centre, com a escola UNESCO, ha estat involucrat en interessants projectes com el curtmetratge fet de la vida de Paco Aura, basat en el còmic de Jordi Peidro.

Però açò és tan sols un botó de mostra de la llarga llista de projectes en els quals ha participat el centre alcoià, i que es poden consultar en aquest document descarregable.

Ara formen part també de la 'Xarxa de memòria i prevenció del feixisme. Mai més', iniciativa impulsada per l'Amical de Mauthausen. Suposa un compromís de l'institut alcoià per "fomentar la recuperació dels valors de la igualtat, la solidaritat i la fraternitat, en el gran marc de l'humanisme i la justícia social. A defensar la memòria dels deportats i deportades espanyols i sensibilitzar perquè "mai més" es tornen a repetir situacions semblants. Encoratjant l'alumnat i el conjunt de la societat en favor de la tolerància i la prevenció del feixisme, el racisme i la xenofòbia". Dins d'aquesta xarxa Mai Més se celebra aquest divendres la trobada de centres a l'IES Simarro de Xàtiva, amb la participació d'estudiants de l'Andreu Sempere.