El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Educació plurilingüe i titulacions ambientals destaquen en l'oferta de l'IES Pare Vitòria

El centre alcoià IES Pare Vitòria obri les portes a ARAMULTIMÈDIA per tal de donar a conéixer un poc més la seua àmplia oferta educativa. Dins d'aquesta destaca la formació plurilingüe, amb programes experimentals, o programes Erasmus; així com titulacions en matèria de Control Ambiental.

El director del centre, Toni González Picornell, ens recorda que l'IES Pare Vitòria és l'únic de tota la província que ofereix el cicle formatiu de grau superior en control ambiental, titulació que disposa actualment d'una demanda creixent. "Els Ajuntaments de poblacions amb més de 5.000 habitants estan obligats per normativa a incorporar aquesta mena de professionals", ens recorda Picornell, i apunta a les ofertes rebudes de l'Ajuntament de Segòvia i a l'oferta que disposen actualment de l'Ajuntament d'Ibi.

L'oferta del Pare Vitòria també inclou cicles formatius dins de la branca d'educació i control ambiental, així com de la de química, especialment rellevant aquesta última, amb uns cicles formatius que tenen una taxa del 80% d'ocupació.

Quant a la formació en idiomes, cal dir que s'ha posat en marxa un programa experimental plurilingüe amb què els alumnes de primer de l'ESO poden cursar en anglés part de l'assignatura de biologia. Açò s'ha de sumar als programes Erasmus plus, amb estades en països com el Regne Unit i Finlàndia; o a la possibilitat de cursar l'assignatura d'alemany des de primer de l'ESO fins a primer de Batxillerat.

La cap d'estudis del centre, Ana Pascual, destaca d'altra banda un projecte d'investigació educativa en matèria de patis inclusius. L'equip de mediació i convivència de l'institut ha pres partit en el projecte, l'objectiu del qual és "canviar la dinàmica dels patis, que no siguen simplement zones de jocs centrals. Volem que siguen més dinàmics i que es dispose d'activitats per a tots" apunta la cap d'estudis.