El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Educar davant la pèrdua: els professors alcoians s'impliquen

El curs proporciona pistes que ajuden als professors a tractar amb alumnes que passen per una etapa de dol

Més de 60 professors de centres alcoians s'han inscrit en el curs municipal 'Educar en la Pèrdua'. Tot un èxit que ha fet que el consistori programe altres sessions per a continuar treballant en aquest difícil procés d'acompanyar a un jove estudiant en un procés de dol.

El dol és un dels sentiments més complicats de digerir i gestionar per a qualsevol persona. I tots passem en algun moment de la nostra vida per aquesta situació de dol. Quan el cas afecta joves estudiants, des dels centres educatius han d'estar preparats per a ajudar-los a gestionar la pèrdua.

Per això s'ha posat en marxa a Alcoi un curs per a docents per tal d'aprendre a educar davant la pèrdua. Des del consistori expliquen que cal proporcionar "eines per a poder treballar amb ells i amb la família les pèrdues, per a manejar el dolor i el patiment obertament i que no genere tanta ansietat. Sempre hi ha alumnes que estan passant per aquest procés, a causa de pèrdues diverses (físiques i subjectives), i ja que la mort és un fenomen que forma part de la vida, els xiquets i adolescents necessiten una educació prèvia per a prevenir el dol complicat".

El curs l'imparteix Ana Maria Moltó Soler, postgrau en acompanyament en pèrdues i psicòloga de l'Associació Espanyola Contra el Càncer d'Alcoi. Ja s'ha fet la primera sessió del curs amb professors d'infantil i el primer i segon cicle de primària. La demanda ha sigut més de l'esperada, més de 60 inscrits, així que finalment s'ha decidit fer diverses sessions i la pròxima serà el 7 de març. Per a l'últim cicle de primària i secundària els cursos seran l'11 i 18 d'abril i el 2 de maig.