El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aquest dilluns comença el judici per la mort d'un jove a Planes durant la 'plantà del xop' de 2012

Planes (Comtat).

El jutjat número 4 d'Alacant serà l'escenari a partir d'aquest dilluns 21 de gener del judici per la mort d'un jove a Planes durant la 'plantà del xop' de 2012. Entre els acusats es troba l'alcalde del municipi de Planes, Javier Sendra, i qui fora edil de turisme de la localitat, Vicente Català, per a qui es demana una indemnització de 166.820 € i penes de presó de fins a 2 anys i 5 mesos.

Aquesta última és la pena que demanen els familiars de la víctima, encara que el Ministeri Fiscal l'ha rebaixat a un any i tres mesos; un any per delicte d'homicidi i tres mesos pel de lesions, els dos per imprudència greu. Recordem que el balanç d'aquell fatídic 19 de maig també es va saldar amb un ferit greu, qui va sofrir un trencament de tíbia després de la caiguda del xop d'uns 20 metres d'altura.

L'inici del judici està previst per al pròxim dilluns a les 10 h i s'espera que es perllongue fins al dimecres següent. La Fiscalia i l'acusació particular basen la seua petició en l'absència de mesures de seguretat durant 'la plantà del xop' de 2012, un cas que fou instruït pel jutjat número 3 d'Alcoi.

El jove que va faltar -veí de Cocentaina de 24 anys- es va veure sorprés per la caiguda del xop després que aquest lliscara abans de ser apuntalat en la plaça Bisbe Sanus, on es realitza la tradicional plantà.