El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El 2,7 % de la població a la província d'Alacant és immune al Coronavirus

Exemple de presa de mostres.

En el conjunt d'Espanya la immunitat és del 5 %, encara que mostra molta variabilitat entre territoris.

Els primers resultats de l'estudi de seroprevalença mostren que el 2,7 % de la població a la nostra província ha desenvolupat anticossos davant del Coronavirus, i per tant és immune a la malaltia.

En aquest estudi –que encara no ha finalitzat- participen 72 famílies de les nostres comarques, repartides entre els municipis d'Alcoi, Ibi i Cocentaina. El percentatge mostrat en Alacnat mostra valors similars als de la província de València (2,3 %) i de Castelló (2,8%).

En el conjunt d'Espanya la immunitat és del 5 %, encara que mostra molta variabilitat entre territoris. La província amb la prevalença més alta és Sòria, on el 14,2% de la població està immunitzada, i la que menys prevalença té és Cadis, amb un 1%.

L'Estudi Nacional de Seroprevalença per Coronavirus es realitza per a conéixer les vertaderes dimensions de l'epidèmia COVID-19 a Espanya. S'estudia l'estat immunològic de la població, tractant-se d'un estudi seroepidemiològic que proporcionarà estimacions de prevalença d'infecció present o passada amb suficient precisió.