El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El 31 de desembre s'acaba el termini per a sol·licitar del bo social elèctric i tèrmic

El bo social s'ha de sol·licitar per telèfon, correu electrònic, correu ordinari, o fax directament a alguna de les comercialitzadores de referència, les quals tenen l'obligació d'oferir i finançar el bo.

Els interessants també es poden dirigir a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor per a resoldre qualsevol mena de dubte.

Amb la nova Llei per a la Transició Energètica s'ha assolit la creació del bo social tèrmic, el qual complementa l'anterior bo elèctric, i serveix per a sugragar la despesa en calefacció, aigua calenta i cuina de les famílies considerades vulnerables. El pròxim dilluns 31 de desembre finalitza el termini, tant per als que vulguen renovar l'antic bo elèctric, com per als que vulguen demanar el bo tèrmic. No obstant això, els nous beneficiaris tenen de temps fins que s'acaben el mesos d'hivern per a solicitar-lo.

El procediment per sol•licitar el bo social tèrmic és el mateix que per a sol·licitar l'elèctric, de fet, primer cal ser beneficiari del bo social elèctric per a ser beneficiari de l'altre. La principal diferència entre tots dos es que mentre que el bo social elèctric és un descompte que s'aplica tots els mesos sobre la factura de la llum, el de caràcter tèrmic és un sol pagament anual. El pagament d'aquesta ajuda el realitzarà el Ministeri, mitjançant una transferència bancària, abans del 31 de març de 2019. A més, serà calculat en funció de la localització geogràfica de l'habitatge i del grau de vulnerabilitat.

Aquest hivern el rebran les llars que estiguen acollits al bo social elèctric a data de 31 de desembre. Els potencials beneficiaris rebran, en els seus domicilis, una comunicació directament del Ministeri, informant-los que tenen dret a percebre l'ajuda.

On sol·licitar-ho i quina documentació ha d'aportar-se?

El bo social s'ha de sol·licitar per telèfon, correu electrònic, correu ordinari, o fax directament a alguna de les comercialitzadores de referència, les quals tenen l'obligació d'oferir i finançar el bo.

Amb la sol·licitud s'ha d'aportar la següent documentació acreditativa:

• Fotocòpia del NIF/NIE del titular del punt de subministrament i de cadascun dels membres de la unitat familiar a la qual pertany el titular.

• Fotocòpia del llibre de família.

Certificat d'empadronament en vigor de tots els membres de la unitat familiar.

• Si es tracta d'una família nombrosa: fotocòpia del títol corresponent.

En la sol·licitud és obligatori que tots els membres de la unitat familiar autoritzen amb la seua signatura les comprovacions dels requisits de renda i la sol·licitud d'informació de les Administracions Públiques, que puguen atendre al consumidor.