El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El 68 per cent dels militants del PP alcoià s'inscriuen per a triar nou president del partit

Ara es triaran 4 compromissaris que portaran el vot dels militants alcoians al congrés de Madrid

Una xifra que xoca de front amb la mitjana nacional, on ha sigut el 7,6 per cent dels militants els que s'han inscrit en el procés. El portaveu popular a Alcoi, Rafa Miró, assegura que "les bases estan actives i la participació de l'afiliat d'Alcoi és molt proactiva".

Un total de 71 persones, dels 105 militants que té el PP d'Alcoi, s'han inscrit per a participar en el procés de votacions que conclourà amb el nou secretari general del partit en l'àmbit nacional, per a ocupar el lloc de Mariano Rajoy. Es tracta d'una alta xifra, propera al 68 per cent, i que xoca frontalment amb les dades que s'han conegut aquests dies en l'àmbit nacional i que situen en un 7,6 per cent el nombre de militants que s'han inscrit.

El portaveu popular a Alcoi, Rafa Miró, considera que "la participació de l'afiliat d'Alcoi és molt proactiva, i es veu un alt percentatge de gent que ha volgut participar voluntàriament. Les bases estan vives i en Alcoi s'ha fet una faena des del partit, després d'una època en què estàvem prou dividits i ara es demostra que hi ha unitat; s'ha pogut reconduir i la salut del partit és bona".

El Partit Popular té un sistema d'afiliats en el que distingeix entre militants (aquells que estan al corrent del pagament de les quotes) i simpatitzants. En total ara mateix compten amb vora 900 persones afiliades a Alcoi, dels quals 105 són militants i d'ells, el 68 per cent s'han inscrit per a votar. La situació era diferent abans, quan no hi havia aquesta distinció en el PP i tots, pagaren quota o no, eren militants. Però fa poc més d'un any es va canviar el sistema i incorporaren les quotes. Rafa Miró explica que en eixe moment foren vora 100 afiliats els que es posaren al dia de manera voluntària, i que ara continuen sent els mateixos. Per això no s'han endut la sorpresa que sí que s'han vist en altres llocs, on no s'havien posat al dia els afiliats i ara, tampoc ho han fet. Com a dada curiosa, la quota establida pel PP és de 25 euros anuals per al militant general, i de 20 euros anuals per a Noves Generacions, jubilats o aturats.

En aquesta ocasió, des del PP no s'ha fet cap campanya per animar a l'afiliat simpatitzant a convertir-se en afiliat militant, però Rafa Miró diu que es plantegen fer alguna en el futur "per aquells que vulguen participar en el següent congrés o procés, tan sols han d'actualitzar la quota".

Tancat ja el procés per a inscriure's i votar, ara continua el procés per a triar els compromissaris que aniran a Madrid i votaran en nom de tots els militants. Aquest procés conclou el dia 29 de juny, i Alcoi triarà 4 compromissaris per al Congrés Nacional. Rafa Miró diu que en saber qui són, es decidirà el sentit del vot. "Encara no hem decidit, perquè no havia passat mai que tingueren tanta alternativa" diu Rafa Miró, qui reconeix que "són molts factors i ho estudiarem, qui és millor de cara a l'electorat, qui de cara a les bases... són moltes coses". Però diu que la intenció del PP alcoià és anar en conjunt i amb un mateix vot a Madrid. Tot aquest sistema d'elecció "que no s'havia utilitzat mai" demostra, segons diu Rafa Miró, que "les coses en el PP estan canviant, i qualsevol afiliat pot participar en el procés i fins i tot presentar-se a compromissari i ser el nostre portaveu en Madrid".