El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El 87,12% de la població d’Alcoi ja està vacunada

Vacunació en Alcoi

48.423 habitants d'Alcoi (un 87,12% del total) han rebut la pauta completa o almenys una dosi. 

El procés de vacunació contra la Covid-19 en el municipi reflecteix que 48.423 persones han rebut la pauta completa o bé la primera dosi, una xifra que suposa el 87,12% del total de la població.

Segons les dades recollides pel Centre de Salut Pública, a data d’1 de setembre, en total són ja 43.798 persones les que compten amb la pauta completa de vacunació (78,80% de la població), mentre que altres 4.625 alcoians i alcoianes han rebut una dosi (8,32% de la població). Això fa 48.423 habitants del municipi (un 87,12% del total) que han rebut la pauta completa o almenys una dosi.

Respecte al Departament de Salut, que engloba a 31 poblacions de l’Alcoià i El Comtat i a la Vall d’Alcalà, en total s’ha aconseguit vacunar a 108.792 persones, la qual cosa suposa que el 87’47% de la població té ja la pauta completa o almenys la primera dosi.

Després que en juliol s’experimentara un repunt del coronavirus en tota Espanya i també en el nostre territori, les dades han anat millorant a l’agost, per la qual cosa en aquests moments tant la ciutat d’Alcoi com l’àrea de salut deixen arrere el risc molt alt, en trobar-se per davall del llindar dels 250 casos per 100.000 habitants.

Segons les dades de la Conselleria de Sanitat actualitzats a 1 de setembre, la incidència acumulada se situa a Alcoi en els 175,22 casos per cada 100.000 habitants.

La regidora de Salut Pública, Teresa Sanjuán, destaca l’evolució positiva de la pandèmia a la nostra ciutat, encara que subratlla que no es pot abaixar la guàrdia i recorda la necessitat de continuar complint les mesures establides per les autoritats sanitàries. "Agraïm tant l’esforç de la ciutadania com el treball dels professionals sanitaris i voluntaris, que han ajudat a aconseguir aquests nivells de vacunació en un procés organitzat i fluid. Tot i això, insistim en la importància de la vacunació i recordem que cal mantindre la distància social i l’ús de les mascaretes. Només amb responsabilitat col·lectiva aconseguirem véncer a aquesta pandèmia”, subratlla Sanjuán.