El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El 9 d’Octubre torna a celebrar-se amb multitud d’activitats i la Gala de Premis 9 d’Octubre Ciutat d’Alcoi

S’ha tornat a celebrar la Fira del Llibre amb la participació de la Lliberia Llorens, Plantallibres, Natura i Detroit Llibres al carrer País Valencià.

A la Gala, a banda d'entregar els premis a Juli Mira, als Dolçainers i Tabalaters La Degollà i a Alejandro Soler (de manera pòstuma), s'ha reconegut la tasca feta pels regidors i regidores que formaven part de l'anterior corporació municipal.

La Glorieta ha tornat a ser el punt d’encontre de nombroses activitats musicals i culturals i una fira d’artesania amb motiu de la celebració del 9 d'Octubre. També s’ha tornat a celebrar la Fira del Llibre amb la participació de la Lliberia Llorens, Plantallibres, Natura i Detroit Llibres al carrer País Valencià.

A més el Tetare Calderon, va acollir el passat diumenge a les 12h una nova edició dels Premis 9 d’Octubre Ciutat d’Alcoi,q ue en aquesta ocasió ha sigut presentada per la comunicadora Neus Úbeda i que va arrancar amb la lectura del Manifest de la mà de l’escriptora Natàlia Gisbert.

Els premis van ser entregats a Juli Mira, a títol individual, als Dolçainers Tabalaters La Degollà, a titulo col·lectiu i a Alejandro Soler a títol pòstum. Aquesta edició també ha servit per a fer un reconeixement a la tasca dels regidors i regidores que van formar part de la corporació municipal la legislatura passada.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, va destacar el 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia i va asseverar que és un dia en que es reunim “per a celebrar col·lectivament la nostra identitat. Perquè som un poble amb una forta identitat, que ens ha fet ser com som, lluitadors i inconformistes, emprenedors i innovadors, i que sempre portem el nom d’Alcoi per on anem”.

L’acte va acabar amb un magnífic concert de la mà de la Unió Musical d’Alcoi.