El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Ban Reial d’Alcoi es podrà veure a Igualada aquest dissabte 17 de desembre

Ban Reial / Arxiu AM

Cal destacar que el Ban Reial viurà el seu centenari aquesta pròxima edició, perquè se celebra des de 1923. 

Alcoi participa en la ‘Trobada de Cavalcades Històriques i Patrimonials’ que se celebra a Igualada (Barcelona). A més, ho fa de forma destacada, ja que la vesprada del dissabte estarà dedicada a la posada en escena del Ban Reial, recorrent diferents carrers de la població catalana.

Cal destacar que el Ban Reial viurà el seu centenari aquesta pròxima edició, perquè se celebra des de 1923, i a Igualada podrà veure's una representació d'aquest acte tan propi del ‘Nadal alcoià’, en el qual no faltaran l'Ambaixador i les burretes, com també es recrearà prèviament el ‘Pregó del Tio Piam’, que anuncia l'arribada de l'Ambaixador a la ciutat.

Fins a Igualada es desplaçaran la regidora de Festes, Carol Ortiz, representants de l'Associació de Sant Jordi i del Grup de Danses Carrascal, que traslladaran fins a la població catalana l'essència de la màgica vesprada que Alcoi viu cada 4 de gener.

La regidora de Festes, Carol Ortiz, assenyala que “la festivitat dels Reis Mags és molt especial per a tots els alcoians i alcoianes, comptem amb la Cavalcada més antiga i viurem el centenari del Ban Reial, que serà protagonista en aquesta trobada. Poder donar a conéixer, més si cap, tot el que suposa aquesta festa és positiu, i des d'Igualada traslladarem tota l'essència de la festivitat dels Reis Mags a Alcoi, declarada Ben Immaterial d'Interés Cultural i amb una Cavalcada que és Festa d'Interés Turístic Nacional”.