El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Ban Reial tindrà traducció a llengua de signes per primera vegada

Ban Reial de 2018 / AM

En matèria d'accessibilitat, també està prevista la instal·lació d'una zona específica en el Parterre perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen veure tant el Ban Reial com la Cavalcada amb més comoditat.

Alcoi vol fer del seu Nadal una festivitat més inclusiva, és per això que el Ban Reial d'aquest 2020 tindrà per primera vegada en la seua història un servei de traducció a la llengua de signes.

Serà en una zona acotada, situada davant del Centre Cultural Mario Silvestre, on es podran situar les persones amb aquesta diversitat funcional, i on també estarà la traductora. D'aquesta manera, totes i tots podran escoltar allò que Ses Majestats volen transmetre a les alcoianes i alcoians.

En matèria d'accessibilitat, també està prevista la instal·lació d'una zona específica en el Parterre perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen veure tant el Ban Reial com la Cavalcada amb més comoditat. Les mesures ja han sigut comunicades a les associacions més representatives d'aquests col·lectius a la ciutat, ApesoAlcoy, en el cas de les persones sordes; i Avanzar, en el cas de les persones amb mobilitat reduïda.

 

Un Casal del Nadal més accessible

D'altra banda, s'ha millorat l'accessibilitat del Casal de Nadal, gràcies a la implementació de codis QR amb signo-guies en aquest espai, sumats a l'adaptació que es va realitzar amb anterioritat al centre d'interpretació turística 'Explora', i el refugi de la Guerra Civil situat a Cervantes per a persones sordes.