El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Barnasants torna a Alcoi amb dos concerts: Verdcel i Feliu Ventura

Alfons Olmo està al capdavant del projecte Verdcel./ Arxiu

Verdcel presentarà el projecte 'SOS. Memòria d'una pandèmia' l'11 de març al Teatre Calderón d'Alcoi i Feliu Ventura ens aproparà el seu últim disc, 'Convocatòria', el dia 8 d'abril a l'IVAM-CADA.

Després de quatre anys sense Barnasants, el Festival de Cançó d'Autor més important dels territoris de parla catalana torna a la ciutat d'Alcoi. Ho farà amb dues cites musicals, els concerts dels alcoians Verdcel i amb el cantautor de Xàtiva Feliu Ventura.

Alcoi va ser la primera seu del País Valencià del Festival de Cançó d'Autor Barnasants. Això va ser l'any 2014 i es va concretar amb diverses propostes musicals en directe que concloïen el febrer de 2017 amb un concert de Maria del Mar Bonet al Teatre Calderón d'Alcoi.

Ara, cinc anys després, les relacions de la ciutat d'Alcoi amb el Barnasants es reprenen per a apropar fins a la ciutat dues de les novetats musicals de l'any al País Valencià. Així ho han avançat el regidor de Cultura Raül Llopis i el tècnic de Cultura Miquel Santamaria durant una entrevista oferida a Ràdio Alcoi.

Per una banda, el projecte liderat per l'alcoià Alfons Olmo, Verdcel, es presentarà al Teatre Calderón l'11 de març de 2021. La seua última creació, el llibre-disc SOS. Memòria d'una pandèmia, és un "viatge musical, textual i visual per la pandèmia". Un treball que, segons el seu autor, "se situa en el terreny de la cançó d’autor actual, una cançó d’autor feta ací i ara, amb arrels mediterrànies i nostrades, però alhora també permeable a les influències modernes, anglosaxones, llatinoamericanes o d’arreu".

El 8 d'abril, a la sala d'actes de l'IVAM-CADA-Alcoi, serà el torn del cantautor de Xàtiva Feliu Ventura. En el seu cas, Ventura presentarà a Alcoi el seu últim treball discogràfic 'Convocatòria', el qual també arriba acompanyat d'un llibret. Amb aquest últim disc, el músic "ens proposa ritmes potser menys habituals en ell, però no renuncia tampoc a les influències modernes del pop-rock anglosaxó de les que s’ha servit tradicionalment, ni a la influència mediterrània".

 

Guanyar reclamava la participació d'Alcoi en el Barnasants

 

Precisament el passat mes de novembre de 2020, des de Guanyar Alcoi i a propòsit de l'absència d'Alcoi en el Circuït Sonora de l'Institut Valencià de Cultura, la formació progressista reclamava també al Govern de la ciutat que reprenguera les relacions amb el Barnasants. 

 

Ara, amb Verdcel i Feliu Ventura, el Barnasants torna a la ciutat d'Alcoi després de 5 anys d'absència. Esperem que la Covid-19 no ho allargue més.