El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Barranc de L'Encantada vol aconseguir la distinció de Paratge Natural Municipal

Barranc de l'Encantada / Plataforma

El Consell és qui atorga aquesta distinció per aconseguir un mínim de protecció al paratge.

La plataforma 'Salvem L'Encantà' vol garantir la futura protecció de l'espectacular paratge del Barranc de L'Encantà a Planes. El pròxim objectiu és aconseguir la distinció de Paratge Natural Municipal.

Per aconseguir la distinció cal recollir documentació i fer alguns tràmits com estudis previs, delimitació de la zona a protegir, importància ambiental, catalogació d’elements arquitectònics a protegir, etc. Segons conten des de la plataforma, s'han reunit amb Benjamín Pérez, Director General de Medi Ambient i Avaluació Ambiental per tal d'avançar amb aquesta protecció.


Conselleria és qui atorga aquesta distinció per aconseguir un mínim de protecció al paratge. També cal tindre el vistiplau municipal. 'Salvem L'encantà' volen acordar una reunió urgent amb l’Ajuntament de Planes, ja que per a començar els tràmits fa falta una declaració i un acord plenari. La ciutadania també ha de demostrar el seu interés per aquesta declaració.


També s’ha parlat de la possible inclusió o augment de la zona del Paisatge Protegit del Serpis, ja que, segons la plataforma, aquest no comprèn tota la zona del Barranc i deixa fora les zones amb més conflicte, però també amb més recursos hídrics i històrics, és a dir, el Gorg del Salt.