El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El barri de La Sang d'Alcoi reclama un projecte definitiu de rehabilitació

Imatge facilitada pels veïns de les façanes

Els veïns presentaren als pressupostos participatius una proposta per rehabilitar. La proposta no va ser votada, ja que l'Ajuntament no la veure viable. Els veïns asseguren que van reclamar "en temps i forma, però les explicacions rebudes no incloïen cap explicació legal o administrativa".

La Sang ja té una associació de veïns reconeguda. D'aquesta manera volen fer més força per donar una solució definitiva a les façanes del barri. Per tal de rehabilitar-les, van presentar una proposta als pressupostos participatius.

No són, ni molt menys, les vivendes més antigues del centre d'Alcoi, però tenen alguns problemes a les façanes amb perill de despreniment de peces de marbre. Cal destacar que hi ha 143 habitatges i locals comercials. Segons aquesta associació de veïns, la proposta comptava amb els avals suficients, però l'Ajuntament va excloure de la votació final i "no incloïen cap explicació legal o administrativa", segons els veïns.

L'Associació ha presentat una proposta als pressupostos participatius. Proposta que va ser avalada  per la ciutadania i que, per contra, el govern municipal va excloure del procés de votació final, al·legant que "no procedia". L’Associació va reclamar "en temps i forma, però les explicacions rebudes no incloïen cap explicació legal o administrativa".


Els veïns de la sang reclamen un "compromís seriós" per part de l’Ajuntament per a que incloga una partida als pressupostos per redactar un projecte de rehabilitació. Asseguren que s'han posat en contacte amb tots els grups municipals per tal que el projecte siga finançat en part per l'Ajuntament i, posteriorment, trobar finançament per part de la Generalitat i el govern central.


Els residents i veïns de La Sang "revisem periòdicament les façanes contractant empreses especialitzades. Però necessitem que l’administració ens guie en la recerca d’una solució definitiva i en la trobada d’un finançament viable".