El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El barri de La Sang, més prop de trobar una solució a petició de Guanyar i Compromís Alcoi

Barri de La Sang / AM

Les formacions recorden que ´s un problema arrossegat des de fa 21 anys

La degradació del barri de la Sang d'Alcoi ha tornat al plenari de febrer. Guanyar i Compromís Alcoi han presentat una moció per tal de donar una solució a les deficiències que pateixen els veïns.

Els principals punts de la moció acceptada són que "l'ajuntament facilite als veïns del barri de la Sang un estudi sobre les causes de la degradació de la promoció pública d’habitatges, recercar les possibles solucions i la mediació i assessorament per al finançament d’aquestes reparacions".


A continuació podeu llegir el comunicat conjunt entre Guanyar Alcoi i Compromís Alcoi:


Aprovada la moció conjunta de Guanyar i Compromís per solucionar els problemes estructurals del barri de la Sang


Fa ja 20 anys que els veïns i veïnes de la Sang reclamen davant les deficiències en la construcció dels seus edificis sense trobar una resposta clara per part de l’Administració Pública.


Al passat plenari del 5 de febrer es va aprovar la moció conjunta de Compromís i Guanyar Alcoi perquè l’ajuntament facilite als veïns del barri de la Sang un estudi sobre les causes de la degradació de la promoció pública d’habitatges, recercar les possibles solucions i la mediació i assessorament per al finançament d’aquestes reparacions.


A la dècada dels 80 des de l’Ajuntament d’Alcoi i de la mà de l’administració autonòmica es va posar en marxa un projecte d’intervenció en el Centre Històric d’Alcoi, es tractava d’una intervenció ambiciosa de construcció de 143 habitatges econòmics i locals comercials. Quan els veïns l'any 2000 van accedir a les cases, van començar a adonar-se’n que la construcció arrossegava deficiències estructurals greus i que comporten gran perill per a veïns i vianants. Entre d’elles, la més important, la pedra de recobriment de les façanes es desprenia amb facilitat. Es tracta de pedres de més de 10 kilograms que cauen al carrer sense avís previ. I moltes vegades s’ha estat a les portes de lamentar un accident mortal.


Vint-i-un anys després la situació continua sent la mateixa, i els defectes constructius del barri no han estat reparats en aquests anys. Les veïnes i veïns miren de reparar els desperfectes. I revisen periòdicament les façanes contractant empreses especialitzades. Però necessiten que l’administració els guie en la cerca d’una solució definitiva i en la trobada d’un finançament viable, per a aquesta futura solució a un problema en la que els vertaders responsables són l’empresa constructora i l’administració com subsidiària d’aquesta promoció pública d’habitatges. Cal recordar que aquests danys són defectes constructius, i no problemes de falta de manteniment o derivats de l’ús o el temps, i la seua reparació no hauria de recaure en els veïns.


Des de Guanyar i Compromís, entenem que aquesta pot ser la clau per començar a solucionar els problemes que aquest barri arrossega des de fa més de vint anys i on fins ara l’ajuntament d’Alcoi havia mirat cap altre costat.