El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Betlem de les Carmelites, ara en llibret

S'han fet 250 exemplars que es repartiran entre col·legis i companyies de teatre amateur. El Betlem de les Carmelites és una tradició des de fa 25 anys en la que han participat més de mil alumnes. Ara ho comparteixen amb la resta de la ciutat.

1.250 alumnes han participat, en aquests 25 anys, en la representació del Betlem de les Carmelites. No és tan sols un Betlem, sinó que el text s'adapta a l'actualitat i també als xiquets, incloent noves escenes cada any treballades amb els alumnes. Per exemple enguany hi havia un paper homenatge a Camilo Sesto, i dos en record de les dos germanes carmelites que faltaren també enguany.

Susana Davó i Jose Navarro són dos dels professors responsables de la representació del Betlem. Navarro explica que "és un Betlem tipus sainet, però sobretot costumista. Està el sostrat tradicional, el sostrat de personatges típics alcoians, com Tirisiti, també actualitat i també el que proposen els alumnes". Susana Davó recorda com foren els alumnes els que crearen una escena per a incloure a Alberto Belda, professor del col·legi, quan va ser nomenat regidor.

És un treball que s'allarga mesos i que connecta alumnes de diferents cursos. "En tots els col·legis d'Alcoi es fan moltes activitats que no queden reflecties més que en les experiències dels xiquets", explica Jaume Pujades, director de les Carmelites, i amb aquest llibret volen que siga "una acció que no sols es viu dins del cole".

El regidor Alberto Belda agraeix a les Carmelites "la seua vinculació amb la nostra ciutat, no sols en el Nadal alcoià, sinó en totes les activitats que proposen". De fet, és coneguda, per exemple, la representació de la Carta Pobla que fan tots els anys. Belda explica que el llibret que ara presenten és més que una representació nadalenca, perquè inclou les "particularitats de la nostra terreta".