El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El bisbe contestà Juan Antonio Reig ataca l'homosexualitat, l'avortament i els anticonceptius en l'última missa de l'any 

La missa s'emetia en directe per Televisió Espanyola, on el bisbe, natural de Cocentaina, va parlar de "la malícia dels anticonceptius", la unió entre home i dona com "la que Déu va beneir i va vore que era molt bona", o la llei d'interrupció de l'embaràs amb la que "2 milions d'espanyols no han arribat a nàixer". 

De sobres és coneguda l'opinió de l'església catòlica en alguns temes socials com l'homosexualitat, l'avortament o els anticonceptius. Però mentre part del catolicisme rebaixa el to del debat, hi ha membres l'església que continuen provocant amb les seues declaracions. És el cas del bisbe d'Alcalà d'Henares, Juan Antonio Reig, natural de Cocentaina, i ja conegut per anteriors polèmiques com la creació de 'Sexólicos Anónimos' per alliberar a les persones de la luxúria

Ha sigut al llarg del sermó de l'última missa de l'any, celebrada a San Fernando de Henares i que la 2 de Televisió Espanyola va emetre en directe. A partir del minut 22 del vídeo, que es pot vore complet en La 2, inicia el seu sermó apel·lant al "caràcter sagrat" de la unió matrimonial entre home i dona, "la sexualitat humana que Déu va beneir i que va vore que era molt bona, portava escrita la seua diferència home-dona". Perquè per al bisbe contestà, l'única finalitat del matrimoni és la procreació i l'educació dels fills, i per això la "malícia de l'anticoncepció, que redueix la unió conjugal als simples desitjos dels cònjuges".

Juan Antonio Reig diu que s'ha "debilitat" aquest pilar familiar "després d'un llarg procés secularitzador que està trencant els vincles amb Déu", i ací fa referència a la llei d'interrupció de l'embaràs, assegurant que des que està en marxa "més de 2 milions d'espanyols no han arribat a nàixer", o la llei del divorci que ha fet que "3 milions de matrimonis s'hagen trencat".

El bisbe contestà diu que la solució "a una societat cada vegada més violenta" no està "en el debilitament de la família i menys encara en el propiciat multiculturalisme", sinó en "tornar als principis fonamentals de l'antropologia cristiana".